Zeilkennis en tips!

Hoe ziet een zeilkamp er uit bij onze zeilschool.

Hoe ziet een zeilkamp er uit?

We kunnen ons goed voorstellen dat voordat je bij ons langskomt je eerst nog graag zou willen weten wat we allemaal doen tijdens zo’n zeilkamp en wat je kunt verwachten. Natuurlijk zijn we zo veel mogelijk op het water om te leren zeilen. Wat we tijdens het zeilen doen lees je hier. Lees hieronder over de loop van de week

Onze instructeurs geloven er in dat je alleen maar kan leren als je het heel heel erg naar je zin hebt, als je je veilig voelt en bijvoorbeeld lekker in de groep voelt passen. Naast het zeilen besteden we dus ook veel aandacht om er een geweldige week in de zomer van te maken. 

Voordat het zeilkamp begint!

Na het boeken ontvang je een paar weken voordat het zeilkamp begint van ons een mail met daarin de belangrijkste informatie, Wat voor kleding draag je tijdens het tijdens zeilen? Wat voor schoenen doe je aan tijdens het zeilen? Wat voor zonnebrand factor is handig? Waar moet ik naar toe? Op al die vragen krijg je antwoord.

Voordat de zeilkampen beginnen zijn onze instructeurs hard aan de slag om voor jullie zo leuk mogelijke week te maken door passende groepjes te maken, spellen te bedenken voor na de lunch. EN: een van de pijlers van onze zeilschool is dat iedereen altijd blijft leren en dat we daarom altijd voor iedereen een uitdaging zoeken. De instructeurs zijn voor de zomerweken dus ook nog druk bezig met zelf trainen en zichzelf verbeteren in het lesgeven.  Als de instructeurs helemaal klaar voor de zomerweken zijn. Verzamelen ze al op zondag overdag om alles op locatie voor te bereiden.

Wat doe je tijdens een zeilkamp?

Maxi Maandag
Eindelijk is het zover, het tofste zeilkamp van dit jaar gaat beginnen! Als je aankomt staan er wat instructeurs klaar om je te begroeten en misschien je laatste vragen te beantwoorden. We starten gezamenlijk in de ochtend om elkaar, de zeilschool en de Rottemeren te leren kennen. Daarna gaan we de boten optuigen en starten we met de aller eerste zeilles van die week. Lees hier meer over wat we allemaal doen op het water. Omdat je natuurlijk keihard je best hebt gedaan zal je maag rond het middaguur al behoorlijk gaan rommelen. We proberen elke dag een feestje van de lunch te maken zodat je op volle kracht kan gaan zeilen in de middag. Aan het einde van de middag tuigen we alle boten weer af en sluiten we dag gezamenlijk om 17.00 uur af.

Diehard Dinsdag
De 2e dag van het zeilkamp! Je bent natuurlijk al eerder wakker omdat je niet kan wachten weer naar de zeilschool te gaan. In de ochtend komt eerst nog pietje paulus de weerman langs om het weerbericht te vertellen. Daarna gaan we vlot het water op om onze zeilkunsten te verbeteren. Na een heerlijke dag zeilen zijn we om 17.00 uur weer moe en voldaan klaar met de dag.

Wapperende Woensdag
Yes, vandaag gaan we op zeiltocht met de bestemming nog als verrassing. We zeilen de Rottemeren af en duiken onder de Pekhuisbrug door. Wel even spannend want met de mast omhoog lukt dit niet. Het water wordt steeds smaller en uitdagender. Nog een klein stukje zeilen en we leggen de bootjes aan bij de ‘Skiberg’. Hier gaan wij als verrassing met ze allen Tuben van de berg af. Ja, als waterratten kiezen we natuurlijk voor de versie waar we in het water eindigen. We eten frietjes en zeilen weer terug naar de zeilschool. 

Bonte Donderdag
Op de 4e dag van je zeilkamp mag je jezelf al een echte zeiler noemen en deze dag staat centraal om zo goed mogelijk aan onze zeildiploma’s te werken. Heel de dag vliegen we over het water en de tijd gaat hard. Maar gelukkig is deze dag nog iets langer: de Bonte Avond! We eten met z’n allen op de zeilschool en maken er een leuk feestje van. Om 21.00 uur is de avond jammer genoeg alweer voorbij.

Vrije Vrijdag
Alweer de laatste dag. Omdat vrijdag de laatste zeildag is halen we dan ook echt alles uit de kast. Van leren wedstrijdzeilen tot aan in een ander soort boot varen (de zogenaamde sectiewissel), tot aan een ‘demo’ geven aan alle ouders en familie om te laten zien wat we allemaal hebben geleerd. Daarna volgt de diploma/ vorderingenstaat uitreiking en genieten we van een een lekkere maaltijd. Bijvoorbeeld een barbecuetje in de zon. Je vertelt alle leuke en gekke verhalen die in de week zijn gebeurt aan je ouders vrienden en familie. En de meeste clubjes worden alweer voor volgend jaar gemaakt. Dan is het toch wel echt jammer genoeg het einde gekomen aan het zeilkamp.

Heb je al zin in een zeilkamp bij ons?


Zo ziet een zeilkamp er dus bij Zeilschool Wavie er uit. Elke dag gaan we lekker zoveel mogelijk het water op en hebben naast het zeilen ook nog steeds heel veel lol met elkaar. En we doen voor de afwisseling ook af en toe een andere gave activiteit tussendoor. Een van de dingen waar onze instructeurs heel erg warm van worden is ten eerste de zon 😉 en ten tweede ook van de vrienden voor het leven die onderling gemaakt worden. 

We zouden het erg leuk vinden om je deze zomer te zien, mocht je vragen hebben stuur een berichtje of bel even naar onze telefoon en we proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Bekijk alle zeilkampen die je bij Zeilschool Wavie kunt volgen

Tot op het water!

Deel dit op:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.