De Valk

De Valk is misschien wel één van de bekendste boten van Nederland. Een degelijke en veelzijdige boot om goed in te leren zeilen. Wat fijn is bij de Valk, is dat je instructeur bij je aan boord zit. Als je het dus even niet weet dan kan je instructeur je altijd helpen. Tijdens het zeilkamp bij zeilschool Wavie zit je, naast met de instructeur,  met 2 of 3 andere kinderen van jouw leeftijd aan boord. Samen besturen jullie aan het eind van je zeillessen het schip! Naast dat de Valk op veel plekken wordt gebruikt door zeilscholen, wordt de Valk ook veel verhuurd. Je kan na het behalen van een diploma dus op veel plekken terecht om bijvoorbeeld je zeilskills te laten zien aan je ouders, opa en oma of iemand anders met wie je op zeilvakantie bent!

Varen in een Valk

Om je een goede impressie te geven van hoe gezellig en leerzaam het is om te zeilen in een Valk, hebben we het filmpje hier rechts voor je gemaakt. Zo kun je bepalen of het wat voor jou is om in één van onze Valken de Rottemeren onveilig te maken. De Valk is bijvoorbeeld echt wat voor jou als je het gezellig vindt om met meerdere mensen aan boord te zitten en met elkaar samen te werken.

De Valk is vernoemd naar de vogels die in de zomer altijd in grote zwermen over het vaarwater vliegen.

Lijkt het jou leuk om in de Valk te komen varen?

Zeilen in de Valk kan bij ons in elke zomerweek of tijdens het voorjaar of najaar met de WavieClub. Je kan dus eigenlijk bijna elk moment van het jaar bij ons komen zeilen! Wil jij komen zeilen in de Valk tijdens de zomer of tijdens de WavieClub? Druk dan op één van onderstaande buttons!

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.