De Optimist

De Optimist is geen gewone boot; het is jouw ultieme vliegende schip over de golven. Compact, stabiel, en mega tof! Of je nu een doorgewinterde zeilkapitein in de maak bent of net begint aan jouw avontuur op het water, de Optimist staat voor je klaar.

Wat maakt het zo geweldig? Stel je voor dat deze boot als je eigen schip is, en jij bent de kapitein. Met slechts één zeil is het de perfecte uitdaging om zeilen onder de knie te krijgen. Het is als de ultieme game op het water, waar je leert zeilen zonder eens door te hebben dat je ondertussen een pro wordt. Dus, zeilfanaten, stap aan boord en ervaar de kick van de Optimist!

Varen in een Optimist


Wij snappen dat het spannend is als je voor het eerst komt zeilen, daarom kun je op het filmpje hiernaast alvast zien hoe de Optimist er uitziet als hij vaart. Zo kom je goed voorbereid op zeilkamp aan. 

P.s. Wist je dat de Optimist is vernoemd naar de Amerikaanse zeilvereniging waar de boot ontworpen is?

Lijkt het jou leuk om in de Optimist te komen varen?

Zeilen in de Optimist kan bij ons in elke zomerweek of tijdens het voorjaar of najaar met de WavieClub. Je kan dus eigenlijk bijna elk moment van het jaar bij ons komen zeilen! Wil jij je zomerkamp of zeilcursus in de Optimist boeken?
Druk dan op één van onderstaande buttons!

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.