De Optimist

Dé bekendste zeilboot om in te leren zeilen, dat is de Optimist. In deze boot vaar je in je eentje en leer je dus meteen alle facetten van de zeilsport. Sturen, je zeil bedienen en door de wind heen draaien: je bent zelf helemaal de baas over je eigen boot.
De boot is klein en wendbaar en daarnaast ook nog eens stevig en onzinkbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, en kan rustig je eerste meters op het water maken. 

Bij Zeilschool Wavie maken wij gebruik van Optimisten van het merk SailQube. Deze Optimisten zijn de snelste Optimisten tot nu toe. Perfect dus als jij een leuk zeilkamp wil hebben en houdt van lekker hard zeilen. 

Varen in een Optimist


Wij snappen dat het spannend is als je voor het eerst komt zeilen, daarom kun je op het filmpje hiernaast alvast zien hoe de Optimist er uitziet als hij vaart. Zo kom je goed voorbereid op zeilkamp aan. 

P.s. Wist je dat de Optimist is vernoemd naar de Amerikaanse zeilvereniging waar de boot ontworpen is?

Lijkt het jou leuk om in de Optimist te komen varen?

Zeilen in de Optimist kan bij ons in elke zomerweek of tijdens het voorjaar of najaar met de WavieClub. Je kan dus eigenlijk bijna elk moment van het jaar bij ons komen zeilen! Wil jij komen zeilen in de Optimist tijdens de zomer of tijdens de WavieClub?
Druk dan op één van onderstaande buttons!

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.