Blaak (Blaakers) 14-16 jaar


Hoe ouder je wordt, hoe leuker het natuurlijk is om fanatiek te zeilen! Onze instructeurs stomen je klaar om steeds zelfstandiger een boot te kunnen bemannen. Naast serieus zeilen is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor lol trappen met je instructeur en leeftijdsgenoten. Heb je het idee dat je de zeilsport al aardig onder de knie hebt? Dan kun je ook meer uitdaging zoeken door bijvoorbeeld te gaan varen met de spinnaker of gen, of misschien zelfs het ruimere sop in Friesland te kiezen.  Waar je ook kiest om te gaan zeilen, op zeilkamp gaan is natuurlijk altijd een goed idee!

Bij de Blaakers kun je kiezen voor de volgende bootsoorten:

Laser Bahia

De grootste zwaardboot uit onze vloot is de Laser Bahia. Voor de Bahia heb je best wel wat power nodig. Met één of twee leeftijdsgenoten scheur je in de Laser Bahia over het meer. Als beginner kun je goed in deze boot starten maar ook als je al wat meer ervaring hebt is de Bahia een fantastische boot: deze heeft namelijk naast de fok en het grootzeil nog een derde zeil: de gennaker! In de Bahia draag je een wetsuit, want deze boot kan wel omslaan als je te schuin gaat!

Valk

In de Valk scheur je zo de Rottemeren over onder de horizon van Rotterdam. In deze gezellige boot zit je met drie leeftijdsgenoten en je instructeur aan boord. Misschien is dit wel de meest bekende zeilboot van Nederland, en daarom ook zo perfect om in te leren zeilen. Maar ook voor de meer ervaren cursist biedt de Valk genoeg uitdaging.. en ben je het zeilen even zat? Dan gooi je je boot voor anker en neem je heerlijke een plons in het verkoelende water.

De Blaakers op het water

De een-na-oudste leeftijdsgroep dagen we graag uit op het water. Hard varen, veel leren, schuin gaan en op naar een (volgend) diploma. Een week in de Bahia is het leukste zeilkamp van heel Rotterdam! De Blaakers stomen we klaar om zo zelfstandig mogelijk te leren varen in hun boot. Hoe vet als je zelf je boot even aanlegt bij de lunchplek? Om het leuk en spannend te maken organiseren we door de week ook af en toe een wedstrijd, laat zien hoeveel jij al hebt geleerd!

De Blaakers op de kant

Het is bij zeilschool Wavie mogelijk om een intern zeilkamp of een extern zeilkamp te beleven. Wanneer je ervoor kiest om extern te verblijven dan ben je elke ochtend vanaf 08:45 welkom en wordt je om 17:00 weer opgehaald. Je komt dan voornamelijk om te zeilen en een leuke dag op het water te hebben en slaapt en eet gewoon thuis. Alleen op donderdagavond blijf je langer: want dan sluiten we de week met zijn allen af met pannenkoeken en een bonte avond!

Blijven slapen
Na het zeilen ga je richting het huisjespark waar we overnachten, in het huisje dat jij deelt met je leeftijdsgenoten pak je snel een douche en maak je je klaar voor een gezellige avond. We eten gezamenlijk in het grootste huisje, daar staat ook altijd iets te drinken en te snacken klaar en kun je altijd iemand vinden voor een spelletje of een potje voetbal. Na het diner gaan we met de groep de hort op voor een vet avondprogramma: jachtseizoen, avondzeilen of we gaan zwemmen in het zwembad. Aan het einde van de avond chillen we nog even in het huisje tot het tijd is om te slapen. Er is altijd een staflid in de buurt om nog even te kletsen.

Zeilen in Friesland

Wij snappen dat als je wat ouder wordt, je behoefte krijgt aan wat meer vrijheid en uitdaging. Als je nog twijfelt over waar je op zeilkamp wilt, zou je er ook over na kunnen denken om op zeilkamp te gaan bij één van onze Friese Zeilscholen. Er is daar uitdagender vaarwater, een grotere groep met jouw leeftijdsgenoten en uiteraard heel veel ruimte om een goed feestje te bouwen! Zowel op het water als op de kant biedt het zeilen in Friesland dus andere uitdagingen en voordelen. Daarnaast blijft iedereen in Friesland in de oudere leeftijdsgroepen slapen, in plaats van dat je dus met 5-10 leeftijdsgenoten bent elke avond, ben je er wel met 30!

Samen met de instructeur bepaal jij het programma
Feesten, zeilen, een vet spel of gewoon even wat chilltijd
Scheur zelfstandig over het water
Met wat tips van je instructeur vaar je zo naar Rotterdam!
Of ga door met je diploma bij één van onze Friese zeilscholen
Bootsoorten en instructeurs die je kent, met de uitdaging van groter vaarwater
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.