Blaak (Blaakers) 14-16 jaar


Hoe ouder je wordt, hoe leuker het natuurlijk is om fanatiek te zeilen! Onze instructeurs stomen je klaar om steeds zelfstandiger een boot te kunnen bemannen. Naast serieus zeilen is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor lol trappen met je instructeur en leeftijdsgenoten. Heb je het idee dat je de zeilsport al aardig onder de knie hebt? Dan kun je ook meer uitdaging zoeken door bijvoorbeeld te gaan varen met de spinnaker of gen, of misschien zelfs het ruimere sop in Friesland te kiezen.  Waar je ook kiest om te gaan zeilen, op zeilkamp gaan is natuurlijk altijd een goed idee!

Bij de Blaakers kun je kiezen voor de volgende bootsoorten:

Laser Bahia

De grootste zwaardboot uit onze vloot. Voor de Bahia heb je best wel wat power nodig. Met één of twee leeftijdsgenoten scheur je in de Laser Bahia over het meer. Als beginner kun je er in starten maar ook als je al wat meer ervaring hebt is de Bahia een fantastische boot: deze heeft namelijk naast de fok en het grootzeil nog een derde zeil: de gennaker! In de Bahia draag je een wetsuit, want deze boot kan wel omslaan als je te schuin gaat!

Valk

In de Valk zit je gezellig met je instructeur en maximaal drie andere leeftijdsgenoten in de boot. De Valk is een wat grotere boot waarin je goed kan leren zeilen maar natuurlijk ook veel lol kan trappen met je vrienden en de instructeur! Het is een fijne boot om in te leren zeilen, maar ook voor de meer ervaren cursisten biedt de Valk genoeg uitdaging. Omdat de Valk stabiel is blijf je lekker droog en sla je niet om. 

De Blaakers op het water

De een-na-oudste leeftijdsgroep dagen we graag uit op het water. Hard varen, veel leren, schuin gaan en op naar een (volgend) diploma. De Blaakers stomen we klaar om zo zelfstandig mogelijk te leren varen in hun boot. Hoe vet als je zelf je boot even aanlegt bij de lunchplek? Om het leuk en spannend te maken organiseren we door de week ook af en toe een wedstrijd, laat zien hoeveel jij al hebt geleerd!

De Blaakers op de kant

Na het zeilen ga je richting de camping om even te chillen met je vrienden, bij te komen van het zeilen en een lekkere douche te pakken. Na het eten gaan we weer door voor wat actievers. Op de kant is veel ruimte voor eigen inbreng van de Blaakers. Willen jullie chillen, een spel doen of een feestje bouwen? We kunnen ook gaan zwemmen in het campingzwembad of juist nog een paar uren op het water meepakken in onze zeilboten! Samen met de instructeurs ben je de baas over je eigen programma.  

Zeilen in Friesland

Wij snappen dat als je wat ouder wordt je ook meer behoefte hebt aan wat meer vrijheid en uitdaging. Je zou er ook over na kunnen denken om op zeilkamp te gaan bij één van onze Friese Zeilscholen. Er is daar uitdagender vaarwater, een grotere groep met jouw leeftijdsgenoten en uiteraard heel veel ruimte om een goed feestje te bouwen! Zowel op het water als op de kant biedt het zeilen in Friesland dus andere uitdagingen en voordelen.

Samen met de instructeur bepaal jij het programma
Feesten, zeilen, een vet spel of gewoon even wat chilltijd
Scheur zelfstandig over het water
Met wat tips van je instructeur vaar je zo naar Rotterdam!
Of ga door met je diploma bij één van onze Friese zeilscholen
Bootsoorten en instructeurs die je kent, met de uitdaging van groter vaarwater
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.