Onze zeilkampen


Zeilschool Wavie

Bij Wavie is iedereen welkom om te beginnen met leren zeilen of verdere stappen te zetten binnen de zeilsport. Je gaat met je eigen groepje het water op om op je eigen tempo jezelf te ontwikkelen. Je kan er voor kiezen om bij ons te blijven slapen of om alleen overdag met ons mee te gaan. In de avond zorgen we voor lekker eten en een leuk avondprogramma! Maar ook wanneer je besluit dat je liever thuis slaapt is er overdag genoeg te doen.

De leeftijdsgroepen
Bij Wavie kun je in verschillende leeftijdsgroepen boeken. Zo zit je altijd bij leeftijdsgenoten en is het programma uitdagend en afgestemd op wat jij leuk en interessant vindt. Mocht je twijfelen welke groep je moet kiezen, dan kun je altijd even contact met ons opnemen voor een passend advies!

 Er zijn drie leeftijden die in twee leeftijdsgroepen kunnen vallen: 12, 14 en 16 jaar. Je kunt dan kiezen elke leeftijdsgroep jij het meeste bij je eigen behoeften vindt passen. Hieronder lichten we alle leeftijdsgroepen, die allemaal zijn vernoemd naar een Rotterdamse plek, kort toe.

 

Crooswijk (6-9 jaar)

De Croosjes, vernoemd naar de wijk Crooswijk uit Rotterdam, zijn de jongste helden die bij ons komen zeilen. Spelenderwijs kennismaken met de zeilsport staat bij deze leeftijdsgroep centraal. We brengen je de beginselen en het plezier van het zeilen, want het belangrijkste is natuurlijk dat zeilen ontzettend leuk is. Zo leer je niet alleen maar zeilen door een klassieke les maar ook in de vorm van een spel of wedstrijd. Samen met je leeftijdsgenoten kan je na het varen lekker chillen op de camping bij de tent, in de speeltuin of bij het springkussen. In de avond sluiten we nog eens af met een supervet avondspel!

Kralingen (10-12 jaar)

Ook bij de Kraaltjes staat plezier krijgen in het zeilen voorop, op een speelse manier leren we jou hoe je de kapitein van je eigen boot kan zijn. Met je leeftijdsgenoten en de instructeur ga je het water op om goed en hard te leren zeilen. Wie weet kan je aan het einde van de week zelfs een tochtje maken of een wedstrijd varen! Als je al eerder hebt gezeild gaan we verder waar je gebleven bent, samen met je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die ook al ervaring op het water hebben.  Ook in de avond staat er iets leuks op het programma. Wat dacht je van een speurtocht op het water of een smokkelspel langs alle instructeurs?

Hofplein (12-14 jaar)

Bij de Hoffies begint het échte werk. Je kan komen varen in de Valk of in de Laser Pico. We leren je zeilen of begeleiden je verder vanaf waar je gebleven bent, één ding is in ieder geval zeker: dit is het gezelligste zeilkamp dat er is! Samen met de instructeurs doe je de leukste spellen en heb je de grootste lol. En ondertussen ga je ook nog op voor je CWO-diploma, dat is nou een echte win-win situatie!

Blaak (14-16 jaar)

Hoe ouder je  wordt, hoe meer we je kunnen uitdagen bij het zeilen. We hijsen de gennaker en laten je steeds zelfstandiger over het meer racen. Ook in het programma op de kant krijg je steeds meer vrijheid. Je overlegt met je instructeurs om er voor te zorgen dat dit het leukste zeilkamp van de omgeving Rotterdam wordt! Ook als je begint met zeilen bij de Blaakers helpen we je graag op weg.

De Maas (16-18 jaar)

De oudste leeftijdsgroep kunnen we zeker op weg helpen met de eerste stappen in Ben je juist toe aan meer uitdaging, groter vaarwater en veel feesten? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij één van onze Friese zeilscholen. Daar is gevarieerd vaarwater, ruimte voor een goed feestje en een grote groep met leeftijdsgenoten om samen met jou de uitdaging op het water aan te gaan!

Reserveer direct een zeilweek!

Data zomer 2022

Week 27: 3 – 4 jul t/m 8 jul 2022
Week 28: 10-11 jul t/m 15 jul 2022
Week 29: 17-18 jul t/m 22 jul 2022
Week 30: 24 -25 jul t/m 29 jul 2022
Week 31: 31 jul – 1 aug t/m 5 aug 2022
Week 32: 7 – 8 aug t/m 12 aug 2022
Week 33: 14 – 15 aug t/m 19 aug 2022
Week 34: 21 – 22 aug t/m 26 aug 2022
Week 35: 28 aug 2022 t/m 2 sept 2022

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.