Zeilkamp voor jongeren

Bij je eigen leeftijdsgenoten

Met CWO diploma

Met of zonder slapen

Van 6 t/m 18 jaar

Vanaf 390,-

Of lees hieronder verder over onze zeilkampen

Zeilkampen / Zomerkampen bij Zeilschool Wavie

Of de baya zoals wij hem noemen.

“Wat ontzettend leuk is aan de zomerkamp, is dat we een hechte groep worden, zeilen doe je natuurlijk met elkaar! ” – Kim (15 jaar)

Tijdens het zeilkamp proberen we je klaar te stomen om een geweldige zeil(ster) te worden. We zijn een zeilschool die niet lange uren in de theorie banken zit. Maar wij geloven juist dat je het snelst leert door veel uren op het water te maken en tussendoor de theorie te bespreken. Op die manier leer je niet wat je moet doen maar ook waarom 🙂 Na een dag heerlijk op het water gezeten te hebben ga je lekker naar huis zodat je goed kunt uitrusten voor de volgende dag. Tijdens de zeilweek maken we ook tochten, doen we wedstrijden en leren je ook voor- al om veilig met de boot en je omgeving om te gaan. 

Elk zeilkamp maken we een gave video. (deze is van vorig jaar)

Bij wie zit je in de groep?

Los van zeilen tijdens het zomerkamp vinden we het vooral belangrijk dat iedereen het gewoon naar zijn zin heeft, je hebt vakantie toch? Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen in een groepje zit waarbij jij past, niet alleen qua zeilvaardigheid maar ook qua leeftijd en interesses. We doen veel moeite om onze groepjes samen te stellen, dus geef ook vooral aan wat je wensen hier in zijn tijdens het boeken. 

Door te werken met verschillende leeftijdsgroepen maken wij voor iedere groep een programma op maat en hebben wij gave activiteiten afgestemd op de verschillende leeftijden. Zo willen de jongere kinderen bijvoorbeeld meer watergevechten en willen oudere jongeren misschien meer chillen 😉 Hoe ouder je wordt des de meer invloed je kunt hebben op je eigen programma. 

Je kunt vanaf 6 t/m 18 jaar bij ons komen zeilen. 

Wij werken met vier verschillende leeftijdsgroepen:

  •  6 – 9 jaar 
  • 10 – 12 jaar
  • 12 – 14 jaar
  • 14 – 18 jaar

Per leeftijdsgroep kun je vervolgens ook weer kiezen in welke boot jij gaat zeilen en hebben we verschillende opties. Daardoor is er altijd een fijne en juiste keuze voor jou.

 

of lees nog even verder


Welke leeftijdsgroepen zijn er?

6 – 9 jaar
Sta jij te springen om te zeilen? Dan kan dat bij ons al vanaf 6 jaar oud. Je leert zeilen met veel spelletjes en plezier. Iedere dag bekijken we goed wat het weer gaat doen en zoeken we een leuke en veilige plek op om het water op te gaan. Vind je het in het begin heel spannend om alleen de boot in te gaan? Dan kun je natuurlijk ook met vriendje of vriendinnetje samen beginnen.

10 – 12 jaar
Heb jij al vaker gezeild of ga je net beginnen? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat je een te gekke tijd op en rondom het water gaat beleven. Stap in een Optimist of Polyvalk om lekker te gaan zeilen. Behalve lekker veel zeilen is het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes iets wat er van zelf bij komt. Hoe leuk is dat 😉 

12 – 14 jaar
Ben je klaar voor extra avontuur of wil je net rustig starten met zeilen? Of ben je de Optimist ontgroeid dan gaan we lekker door. Vanaf 12 jaar kun je namelijk starten in de Laser Pico. Dit is een hele toffe tweemans zwaardboot waar je lekker hard in gaat en als je niet oplet ook lekker nat. Behalve knallen in de Pico kun je ook zeilen in de Polyvalk. Binnen deze leeftijdsgroep staat goed leren zeilen en nieuwe uitdagingingen opzoeken centraal. Eindelijk een week zonder je ouders op vakantie en week op zeilkamp, dat kan! Je kunt namelijk kiezen of je bij ons blijft slapen op onze camping met zwembad.

14 – 18 jaar
Yes, eindelijk 14 jaar en ouder. Nu gaat toch wel het echte werk beginnen. Hard en goed leren zeilen combineren met een goed potje chillen of kick avondprogramma dat hoort er allemaal bij. Eindelijk een week zonder je ouders op vakantie en week op zeilkamp, dat kan! Je kunt namelijk kiezen of je bij ons blijft slapen op onze camping met zwembad. Hierdoor hebben we extra zeiltijd en leren we iedere dag hard en goed zeilen in de Polyvalk of stappen wel zelfs in ons grootste zwaardboot met trapeze en gennaker. Oja, en tijdens de bonte avond maken we eruit een mooi feestje van 😉

 

Wat ga je leren?

Tijdens het zomerkamp, krijg je dus les op jouw eigen niveau in je eigen boot. Wat je leert hangt af van welk diploma je al hebt. Aan het einde van de week krijg je een heus serieus CWO diploma die je met trots boven je bed kan hangen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina CWO diploma’s > 

Per niveau verschilt het in de moeilijkheidsgraad van de oefeningen en de mate van zelfstandig uitvoeren van een manoeuvre. Hoe hoger het diploma hoe zelfstandiger je kan varen. Tijdens de week kun je de volgende zeilskills leren: De boot optuigen, de zeilen hijsen, aankomen aan hoger en lager wal. De boot besturen door middel van het roer of de zeilen, man over boord manoeuvre

Wie zijn je instructeurs?

Onze instructeurs zijn allemaal gecertificeerd volgens het officiële internationale CWO keurmerk (de commissie watersport opleidingen).
We merken dat door dit keurmerk je niet alleen veiligere lessituaties creëert maar ook echt betere lessen. Onze instructeurs zijn continue aan het bijleren want ze willen steeds beter worden. Zodat ze weer naar het volgende instructeursdiploma kunnen doorstromen maar ook om de tijd zo fijn mogelijk voor de cursisten te maken. Daarom sturen we aan het einde van de zomer sturen we er een enquete om te te vragen wat jullie van de lessen vonden zodat we het volgende seizoen daarop kunnen verbeteren! Rechts vind je een aantal instructeurs die bij ons lesgeven

Blijf je ook slapen?

Vanaf 12 jaar kun jij bij ons ook blijven slapen en maken we er samen echt een heel gaaf zeilkamp van. We overnachten op een fijne camping vlakbij de zeilschool met zelfs een zwembad. Voor iedereen die blijft slapen hebben wij wat extra’s, we starten namelijk al zondagmiddag om 13.00 bij de camping zodat we die dag al kunnen gaan zeilen!

Voor alle jongere kinderen en iedereen die lekker in zijn eigen bed wilt blijven slapen beginnen wij maandagochtend om 9.00.

In welke boot ga je varen?

Natuurlijk wil je een boot die bij jou past. Je maakt deze keuze op basis van je leeftijd, zeilervaring en je persoonlijke keuze.

De optimist is een boot voor kinderen van 7 tot 11 jaar die gebruikt wordt tijdens het zeilkamp 2020
Optimist 6 - 12 jaar
De laser pico is een gave boot voor kinderen van 11 tot 15 jaar die gebruikt wordt bij het zeilkamp 2020
Laser Pico 12 - 14 jaar
De laser bahia is een zeilboot voor jongeren van 11 tot 18 jaar tijdens het zeilkamp 2020
Laser Bahia 14 - 18 jaar
De valk is een boot die veel gebruikt wordt bij het zeilkamp 2020 van Wavie zeilschool
Polyvalk 10 - 18 jaar

Waar ga je varen?

De oorsprong van Zeilschool Wavie ligt bij de Rotte (net boven Rotterdam). En sinds 2014 jaar zitten we nu op een fantastische locatie aan de kant van zevenhuizen in de buurt van Ommoord zevenkamp Nesselande. Door dat rond 2014 er nieuwe jachthaven eigenaren zijn is er een gemoedelijke en relaxte sfeer. Het leuke is dat ze steeds verder blijven bouwen om de jachthaven een nog fijnere plek te maken. We hebben een eigen leslokaal en losse kleedkamers. Daarnaast hebben we de “zeekoe” de container waar we alle spullen inleggen voor de natte sectie. 

De rotte zelf is een fijn rustig niet al te groot vaargebied. Dit zorgt  er voor dat je niet al te lange stukken rechtdoor kunnen varen, hier door moet je vaak bochten maken en daar leer je natuurlijk het meest van.

Zeilschool Wavie voor leuke zeilkampen in Nederland

Weten hoe zo'n zomerweek eruit ziet?

en wat de zeilbonken per dag (ongeveer) gaan doen? 

zeilkamp-rotterdam

Download de jeugdzeilbrochure!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Reserveer direct een zeilweek :)

Data & Prijzen

Prijzen zonder slapen vanaf 390,-
Prijzen met slapen vanaf 540,-

Tijden met slapen: 13.00uur – 17.00uur (zo t/m vrijdag)
Tijden zonder slapen: 09.00uur – 17.00uur (ma t/m vrijdag)
Donderdag avond BONTE avond tot 21.00 + avondeten!
Vrijdag om 15.45 demo zeilen (zeilbonken showen hun skills))

Week 0: 11-12 t/m 16 juli – 2021
Week 1: 18-19 t/m 23 juli – 2021 uitverkocht
Week 2: 25-26 t/m 30 juli – 2021 uitverkocht
Week 3: 1-2 t/m 6 augustus – 2021
Week 4: 8-9 t/m 13 augustus – 2021
Week 5: 15-16 t/m 20 augustus – 2021 uitverkocht
Week 6: 22-23 t/m 27 augustus – 2021 uitverkocht

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Beschikbare zeilkampen
Week 1 uitverkocht
Week 2 uitverkocht
Week 3 Optimisten uitverkocht
Week 4
Week 5 uitverkocht
Week 6 uitverkocht