Onze zeilkampen


Zeilschool Wavie

Bij Wavie is iedereen welkom om te beginnen met zeilen of verdere stappen te zetten binnen de zeilsport. Tijdens onze zeilvakanties ga je met je eigen groepje het water op om jezelf in je eigen tempo te ontwikkelen. Je kan er voor kiezen om bij ons te blijven slapen of om alleen overdag met het programma mee te doen.

De leeftijdsgroepen
Bij Wavie boek je een zeilkamp in je eigen leeftijdsgroep. Zo zit je altijd bij leeftijdsgenoten in het groepje en is het programma uitdagend en afgestemd op wat jij leuk en interessant vindt. Mocht je twijfelen welke groep je moet kiezen, dan kun je altijd even contact met ons opnemen voor een passend advies! Er zijn drie leeftijden die in twee leeftijdsgroepen kunnen vallen: 12, 14 en 16 jaar. Je kunt dan kiezen elke leeftijdsgroep jij het meeste bij je eigen behoeften vindt passen. Hieronder lichten we alle leeftijdsgroepen, die allemaal zijn vernoemd naar een Rotterdamse plek, kort toe.

Crooswijk (6-9 jaar)

De Croosjes, vernoemd naar de wijk Crooswijk uit Rotterdam, zijn de jongste helden die bij ons komen zeilen. Spelenderwijs kennismaken met de zeilsport staat bij deze leeftijdsgroep centraal. We brengen je de beginselen en het plezier van het zeilen, want het belangrijkste is natuurlijk dat zeilen ontzettend leuk is. Zo leer je niet alleen maar zeilen door een klassieke les maar ook in de vorm van een spel of wedstrijd. Op die manier krijg je vertrouwen in jezelf en het water. Samen met je leeftijdsgenoten kan je na het varen lekker chillen bij het huisje,  in de speeltuin of bij het

Kralingen (10-12 jaar)

Ook bij de Kraaltjes staat plezier krijgen in het zeilen voorop, op een speelse manier leren we jou hoe je de kapitein van je eigen boot kan zijn. Met je leeftijdsgenoten en de instructeur ga je het water op om goed en hard te leren zeilen. Wie weet kan je aan het einde van de week zelfs een tochtje maken of een wedstrijd varen! Als je al eerder hebt gezeild gaan we verder waar je gebleven bent, samen met je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die ook al ervaring op het water hebben.  Ook in de avond staat er iets leuks op het programma. Wat dacht je van een speurtocht op het water of een smokkelspel langs alle instructeurs?

Hofplein (12-14 jaar)

Bij de Hoffies begint het échte werk met onze uitdagende jeugdzeilboten. Je kan komen varen in de Valk of in de Laser Pico. We leren je voor het eerst zeilen of begeleiden je verder vanaf waar je gebleven bent. Eén ding is in ieder geval zeker: dit is het gezelligste zeilkamp dat er is! Samen met de instructeurs doe je de leukste spellen en heb je de grootste lol. En ondertussen ga je ook nog op voor je gecertificeerde zeildiploma, dat is nou een echte win-win situatie!

Blaak (14-16 jaar)

Hoe ouder je wordt, hoe meer we je kunnen uitdagen: zowel op het water als op de kant! We kiezen steeds meer voor tours over het water en blijven niet alleen maar op dezelfde plek, de Rottemeren zijn van jullie! Ook in het programma op de kant is er steeds meer mogelijk, samen met de instructeurs beleef je de leukste dingen: gave spellen, avondzeilen met de skyline van Rotterdam op de achtergrond of een film kijken op het water.. niks is te gek! Zo wordt het ook voor jouw leeftijd het leukste zomerkamp van de omgeving Rotterdam.

De Maas (16-18 jaar)

De oudste leeftijdsgroep kunnen we zeker op weg helpen met de eerste stappen in het zeilen te zetten of juist de laatste punten op de i te zetten voor je vergevorderde diploma. Bij Zeilschool Wavie heb je door het beschutte vaarwater een veilige en overzichtelijke omgeving om het zeilen echt eigen te maken. Ben je juist toe aan meer uitdaging, groter vaarwater en veel feesten? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij één van onze Friese zeilscholen. Daar is gevarieerd vaarwater, ruimte voor een goed feestje en een grote groep met leeftijdsgenoten om samen met jou de uitdaging op het water aan te gaan!

Reserveer direct een zeilweek!

Data zomer 2024

Week 27: 30 juni – 1 jul t/m 5 jul 2024
Week 28: 7-8 juli – 12 juli 2024
Week 29: 14-15 juli – 19 juli 2024
Week 30: 21-22 juli – 26 juli 2024
Week 31: 28-29 juli – 2 aug 2024
Week 32: 4-5 aug – 9 aug 2024
Week 33: 11-12 aug – 16 aug 2024
Week 34: 18-19 aug – 23 aug 2024
Week 35: 25-26 aug – 30 aug 2024

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.