Kralingen (Kraaltjes) 10-12 jaar

Bij Zeilschool Wavie in Rotterdam draait alles om het vrolijke avontuur van zeilen! We nemen je mee op een speelse reis waarbij je leert hoe je de stuurman of -vrouw van je eigen schip wordt. Samen met je leeftijdsgenootjes en onze enthousiaste instructeurs duik je het water op om de kunst van het zeilen onder de knie te krijgen. Misschien zeil je aan het einde van de week wel een tochtje of neem je deel aan een spannende wedstrijd!

Heb je al eerder de zeilen gehesen? Geen probleem! We gaan verder waar je gebleven bent, samen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die ook al wat ervaring op het water hebben. Tijdens de pauzes kun je relaxen langs het water, maar ook ‘s avonds hebben we leuke activiteiten in petto. Wat dacht je van een avontuurlijke speurtocht op het water of een spannend smokkelspel met onze instructeurs? Aan het einde van de week wil je helemaal niet meer naar huis, want dit wordt een eerste zeilkamp in Rotterdam dat je nooit zal vergeten!

Bij de Kraaltjes kun je kiezen uit de volgende bootsoorten:

Optimist

De Optimist staat bekend als de traditionele lesboot in Nederland om voor het eerst in te leren zeilen. Het is een perfecte en veilige boot voor het zelfstandig leren van alle vaardigheden. Terwijl je instructeur je begeleidt vanuit een motorboot, ontvang je aanwijzingen om je vaardigheden verder te verbeteren en sneller vooruit te komen. Ben jij klaar om de Rottemeren over te scheuren?

Valk

Samen met je leeftijdsgenoten verken je spelenderwijs de Rottemeren. Je instructeur neemt je mee het water op en je zult zien: al snel weet jij precies hoe je moet zeilen! Door te oefenen in een leuk baantje of met een grappig spel leer je superveel, zonder dat je het idee hebt dat je in je vakantie op school zit. Natuurlijk nemen we tijdens de dag ook de tijd voor een gezellig liedje, een dansje of om even een verfrissende duik in het water te nemen. Onze instructeurs zijn erop getraind om jou op je gemak te stellen en je veel te leren, ookal vind je het soms misschien een beetje spannend. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen een leuk en veilig zeilkamp heeft!

De Kraaltjes op het water

Samen met je leeftijdsgenoten verken je spelenderwijs de Rottemeren. Je instructeur neemt je mee het water op en je zult zien: al snel weet jij precies hoe je moet zeilen! Door te oefenen in een leuk baantje, met een spannend spel of tijdens een tochtje leer je superveel, zonder dat je het idee hebt dat je in je vakantie op school zit. Natuurlijk nemen we tijdens de dag ook de tijd voor een gezellig liedje, een dansje of om even een verfrissende duik in het water te nemen. Daar is een zeilkamp ook voor natuurlijk!

De Kraaltjes op de kant

Het is bij zeilschool Wavie mogelijk om een intern zeilkamp of een extern zeilkamp te beleven. Wanneer je ervoor kiest om extern te verblijven dan ben je elke ochtend vanaf 08:45 welkom en wordt je om 17:00 weer opgehaald. Je komt dan voornamelijk om te zeilen en een leuke dag op het water te hebben en slaapt en eet gewoon thuis. Alleen op donderdagavond blijf je langer: want dan sluiten we de week met zijn allen af met pannenkoeken en een bonte avond!

Blijven slapen
Wanneer we klaar zijn met zeilen gaan we snel terug naar het huisje, er staat wat te drinken en te snacken klaar en we spelen een gezellig spelletje. De walteamers zijn al druk bezig in de keuken om het avondeten voor te bereiden. Als we allemaal weer een verse, gezonde maaltijd achter de kiezen hebben beginnen we aan het avondspel. Een vette speurtocht langs het water, een vossenjacht in de motorboten, schatzoeken in het riet of een bioscoop bouwen in de achtertuin: niks is te gek! Daarna wordt het wel weer tijd om ons bedje op te zoeken. De huiscoach komt nog even checken of iedereen de tanden heeft gepoetst en zorgt ervoor dat het rustig wordt in het huisje. Gelukkig is er altijd een staflid in de buurt omdat er altijd iemand blijft slapen in het huisje!

Programma en lessen afgestemd op de leeftijdsgroep
Leren op je eigen tempo en spellen die jij het leukst vindt!
Waterpret gecombineerd met watersport!
Serieus leren zeilen maar ook genoeg tijd om lekker te keten
Les van CWO-gecertificeerde instructeurs
Zo leer je meteen zeilen als de beste!
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.