Kralingen (Kraaltjes) 10-12 jaar

Bij de Kraaltjes staat plezier krijgen in het zeilen voorop, op een speelse manier leren we jou hoe je de kapitein van je eigen boot kan zijn. Met je leeftijdsgenoten en de instructeur ga je het water op om goed en hard te leren zeilen. Wie weet kan je aan het einde van de week zelfs een tochtje maken of een wedstrijd varen! Als je al eerder hebt gezeild gaan we verder waar je gebleven bent, samen met je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die ook al ervaring op het water hebben. Op de kant kun je even relaxen op onze glamping plek maar er staat uiteraard ook in de avond iets leuks op het programma. Wat dacht je van een speurtocht op het water of een smokkelspel langs alle instructeurs? Aan het einde van de week wil je niet meer naar huis, want het wordt een zeilkamp om nooit te vergeten!

Bij de Kraaltjes kun je kiezen uit de volgende bootsoorten:

Optimist

De optimist is dé klassieke lesboot van Nederland. Een ideale en veilige boot om zelfstandig in te leren varen. Je instructeur vaart in een motorbootje en geeft je aanwijzingen om nog sneller en beter vooruit te gaan. Vergeet niet om naar je groepsgenootjes te zwaaien als je ze weer eens inhaalt!

Valk

In de Valk zit je gezellig met je instructeur en maximaal drie andere leeftijdsgenootjes in de boot. Er zitten twee zeilen op die je met elkaar bedient, goed samenwerken dus! Omdat de boot wat groter is kun je er ook een leuk tochtje mee varen, en als het even pauze is gooi je de boot voor anker en ga je lekker zwemmen.

De Kraaltjes op het water

Samen met je leeftijdsgenoten verken je spelenderwijs de Rottemeren. Je instructeur neemt je mee het water op en je zult zien: al snel weet jij precies hoe je moet zeilen! Door te oefenen in een leuk baantje, met een spannend spel of tijdens een tochtje leer je superveel, zonder dat je het idee hebt dat je in je vakantie op school zit. Natuurlijk nemen we tijdens de dag ook de tijd voor een gezellig liedje, een dansje of om even een verfrissende duik in het water te nemen. Daar is een zeilkamp ook voor natuurlijk!

De Kraaltjes op de kant

Bij zeilschool Wavie kun je er voor kiezen om elke dag om 17:00 uur te worden opgehaald en thuis te slapen. Maar je kan ook gezellig blijven eten en slapen!

Programma
Wanneer we klaar zijn met zeilen gaan we snel naar de camping, tijd om ons even op te frissen en geen tijd te verliezen: er is genoeg te doen! We spelen met elkaar, chillen met de instructeurs en eten ‘s avonds een heerlijk diner bij de tent. Na het avondeten staat er alweer een leuk spel op het programma: een speurtocht over het water, een smokkelspel op de kant of zwemmen in het zwembad van de camping.

Blijven slapen
Na zo’n leuke dag kun je ‘s avonds heerlijk slapen, een instructeur komt nog even met je kletsen over je dag en daarna heerlijk dromen over al je (zeil)avonturen. Op de camping is er altijd iemand van de leiding in de buurt om je te helpen als je een vraag hebt of als je het spannend vindt. Zelfs ‘s nachts!

Programma en lessen afgestemd op de leeftijdsgroep
Leren op je eigen tempo en spellen die jij het leukst vindt!
Waterpret gecombineerd met watersport!
Serieus leren zeilen maar ook genoeg tijd om lekker te keten
Les van CWO-gecertificeerde instructeurs
Zo leer je meteen zeilen als de beste!
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.