Maas (Maasers) 16-18 jaar


De oudste leeftijdsgroep kunnen we zeker op weg helpen met de eerste stappen in Ben je juist toe aan meer uitdaging, groter vaarwater en veel feesten? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij één van onze Friese zeilscholen. Daar is gevarieerd vaarwater, ruimte voor een goed feestje en een grote groep met leeftijdsgenoten om samen met jou de uitdaging op het water aan te gaan!

Bij de Maasers kun je kiezen voor de volgende bootsoorten:

Laser Bahia

De grootste zwaardboot uit onze vloot. Voor de Bahia heb je best wel wat power nodig. Met één of twee leeftijdsgenoten scheur je in de Laser Bahia over het meer. Als beginner kun je er in starten maar ook als je al wat meer ervaring hebt is de Bahia een fantastische boot: deze heeft namelijk naast de fok en het grootzeil nog een derde zeil: de gennaker! In de Bahia draag je een wetsuit, want deze boot kan wel omslaan als je te schuin gaat!

Valk

In de Valk zit je gezellig met je instructeur en maximaal drie andere leeftijdsgenoten in de boot. De Valk is een wat grotere boot waarin je goed kan leren zeilen maar natuurlijk ook veel lol kan trappen met je vrienden en de instructeur! Het is een fijne boot om in te leren zeilen, maar ook voor de meer ervaren cursisten biedt de Valk genoeg uitdaging. Omdat de Valk stabiel is blijf je lekker droog en sla je niet om. 

De Maasers bij Zeilschool Wavie

Als je op zoek bent naar een leuke zomerweek en graag wil kennismaken met de zeilsport dan is Wavie perfect voor jou! Je gaat lekker het water op en in de avond kun je lekker chillen met de instructeurs, wellicht ga je nog even varen in motorboot of je doet mee met het avondspel. Of we gaan nog even een lekker stuk zeilen bij de ondergaande zon en met uitzicht op Rotterdam.  Op het water en in de tent delen we je in bij de oudste kinderen. We dagen je natuurlijk ook flink uit: als oudste van het kamp kijkt de rest naar je op!

Zeilen in Friesland

Voor kinderen die het zeilen gaaf vinden en al wat ervaring hebben, raden we aan om eens een kijkje te nemen bij onze Friese zeilscholen. Door een grotere verscheidenheid aan vaarwater en een grotere groep leeftijdsgenoten wordt je in Friesland meer uitgedaagd om veel te leren maar is er ook meer ruimte voor een goed feestje! Ben jij benieuwd wat de zeilkampen in Friesland jou kunnen bieden? Klik dan op de button hieronder, daar kun je ook de websites vinden van Zeilschool de Kikkert en Zeilschool het Molenhuis. Uiteraard ben je ook bij ons op de Rottemeren altijd welkom om wat meters op het water te maken.

Veel vrijheid om zelf het programma te bepalen
Als oudste leeftijdsgroep van een kamp is wat inspraak wel op zijn plaats
Vaar de zonsondergang tegemoet tijdens het avondzeilen
Muziekje aan, zeilen aan en gaan!
Of ga door met je diploma bij één van onze Friese zeilscholen
Bootsoorten en instructeurs die je kent, met de uitdaging van groter vaarwater
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.