Altijd een uitdaging!

Zeilschool Wavie

Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. De zeilschool wordt gerund door enthousiaste zeilers die vooral van hard en goed varen houden :). Onze vloot bestaat uit 18 optimisten, 3 Laser Pico’s, 2 Laser Bahia’s & 4 Valken. De inwoners van Lansingerland, Rotterdam en omstreken wonen dichtbij de Rottemeren. De watersportmogelijkheden waren tot op heden beperkt, maar daar brengt onze Zeilschool verandering in! Wij willen ervoor zorgen dat de inwoners optimaal kunnen genieten van watersportactiviteiten in dit prachtige gebied.

Locatie: We liggen centraal in het Recreatieschap Rottemeren aldus de randstad, dichtbij Rotterdam, Bergschenhoek, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland, Zuidplas, Zoetermeer, Gouda, Krimpen, Voorburg, Ypenburg, Delft en Den Haag.

Ons team (bijna compleet natuurlijk 🙂 )

Hoe de zeilschool begon.

In november 2011, verwonderden we ons over de mogelijkheden van de Rottemeren, waar vroeger rond 1985 meer dan honderd zeilboten op de Rotte waren tijdens de zeilwedstrijd “De nacht van Zevenhuizen”, voer nu een enkele huurboot en de scouting vereniging.
We stelden ons voor hoe ontzettend gaaf het zou zijn om dit weer terug te brengen. Daarom maakten we een website en begonnen we in Februari 2012 met het blauw verven van onze eerste boot. De boot waar we voor gekozen hadden was een Randmeer. Met name omdat we dit zelf een erg fijne boot vonden om in te varen, maar ook omdat we de zeilwereld weer een fris imago wilden geven.

Onze eerste locatie was bij restaurant en Jachthaven het Meerenbos op deze fijne locatie hebben we tot en met 2016 gezeten. Omdat we merkten dat de randmeer nogal uitdagend was voor de beginnende zeiler die snel zelfstandig een boot wilde huren, zijn we in 2014 overgestapt naar 3 valken.

Met het doel in het achterhoofd dat we iedereen rondom de zeilschool zeilverslaafd wilden maken. Vonden we het een heel gaaf idee om onze vloot uit te breiden met 6 optimisten. Doordat we met optimisten wilden gaan varen kwam automatisch de zoektocht naar een nieuwe locatie. Met name zochten we een plek waar de optikids ook konden laten omkleden en lekker binnen konden zitten als het ging regenen.

In 2015 kwamen we Maayke & Joey toevallig tegen vanwege een zoektocht naar een plek om onze boten in de winter te stallen. Zij hadden net de Jachthaven Rottemeren (toen nog onder de noemer “de eendragt”) overgenomen en waren druk bezig om van de rustige haven met achterstallig onderhoud een bruisende plek te maken. Wonder boven wonder was er ruimte voor een zeilschool en sindsien zijn we daar optimisten zeillessen gaan geven.

De optimisten vielen bij iedereen in de smaak en zodoende gingen we door met zomerkampen, in 2018 hebben we dan ook 6 optimisten en 3 laser pico’s er bij genomen. En in dit jaar komen we uit op een totaal van 18 optimisten, 3 laser pico’s, 2 Laser Bahia’s & 4 Valken!

Kom je binnenkort langs?

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.