De Zeilschool op de Rottemeren

Zeilschool Wavie

Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. Zeilschool Wavie wordt gerund door enthousiaste zeilers die geïnspireerd zijn door de watersport en allerlei andere buitensportactiviteiten. De inwoners van Lansingerland, Rotterdam en omstreken wonen dichtbij de Rottemeren. De watersportmogelijkheden waren tot op heden beperkt, maar daar brengt Zeilschool Wavie verandering in! Wij willen ervoor zorgen dat de inwoners optimaal kunnen genieten van watersportactiviteiten in dit prachtige gebied.

We liggen centraal in het Recreatieschap Rottemeren aldus de randstad, dichtbij Rotterdam, Bergschenhoek, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland, Zuidplas, Zoetermeer, Gouda, Krimpen, Voorburg, Ypenburg, Delft en Den Haag.


Hoe heerlijk zou het zijn om even tot rust te komen op de Rottemeren?


WAAR STAAT ZEILSCHOOL WAVIE VOOR

Zeilschool Wavie staat voor het overbrengen van passies voor de elementen van de natuur. Dit doen we met flexibiliteit, ervaring, bereikbaarheid, betaalbaar, passie en plezier. De flexibiliteit, ervaring en passie is te danken aan onze enthousiaste instructeurs die graag inspelen op jouw wensen. Om de activiteiten toegankelijk te maken kiezen we voor betaalbare prijzen.


TOEKOMSTVISIE ZEILSCHOOL WAVIE

De visie van Wavie is om passie voor watersport aan zoveel mogelijk mensen over te brengen. Dit willen we bereiken door meer mensen kennis te laten maken met de watersport en de elementen van de natuur. Daarnaast streven we ernaar om de huidige jeugd meer aan het bewegen te krijgen en te laten genieten wat moeder natuur allemaal in huis heeft.

Leuke verhalen van Cursisten

 • Jeroen

  Ik wil Mark, George en Laurens van mijn kant ook nog bedanken voor de leuke en duidelijke lessen, de manier van lesgeven is me super bevallen. Ik heb meer opgestoken dan ik voordien had gedacht en heb de smaak van het zeilen mede dankzij jullie flink te pakken.

 • Daniel

  Vorig jaar al les gehad bij Wavie en dit was super!! Veel geleerd, goede zeilboten en hele goede instructeurs!!

 • Beste George, Mark, Laurens en Erik,

  In de aanloop van jullie zeilschool hebben de 2 oudste kinderen uit ons gezin al eens naar alle tevredenheid zeilles bij jullie gevolgd. Gezien hun enthousiasme hebben we afgelopen meivakantie een vijfdaagse cursus gedaan met de hele familie bestaande uit vader, moeder en 4 kinderen (8,10,12,14 jaar). Ieder heeft op eigen niveau les gehad, 2 personen per boot. Elke morgen had iedereen er weer zin in en dat zegt genoeg. Het was een rustige, prettige en gezellige manier om te leren zeilen en aan het eind van de week had een ieder van ons het gevoel veel geleerd te hebben zowel theorie als praktijk. Inmiddels hebben de 2 oudste kinderen elders in 1 week hun cwo2 en de ander cwo3 diploma behaald. Dat was zeker zonder jullie lessen niet gelukt. Ook de 2 jongsten komen eraan om de zeillessen van mei een vervolg te geven.

 • Huub van den Berg en Bertine Blom

  Beste Wavie,

  Onze vier kinderen (11, 7, 7 en 5 jaar) in dit filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=Fr4mcsb8ONA) hebben vorige week in de meivakantie elke dag les gehad van jullie (0930 – 1300). Het was een geweldige week, de kinderen hebben het fantastisch gehad en veel geleerd. Jullie hebben aandacht gegeven aan praktijk , maar ook aan theorie zoals knopen maken en zeiltermen leren. In de groep mogen onze kinderen nu een korte ‘les’ geven en laten zien welke knopen ze kunnen maken met kleine touwtjes voor ieder kind De week hebben jullie op een bijzondere manier afgesloten door ieder kind een persoonlijke toespraak te geven en aan hun te vragen wat ze het meest is bijgebleven, wat goed ging, wat beter kon. Deze persoonlijke aandacht werd nog verder doorgetrokken doordat ieder kind een eigen vorderingsstaat mee heeft gekregen zodat ze in de toekomst gericht door kunnen met lessen bij jullie en/of hun diploma kunnen gaan halen.

  Naast de persoonlijke aandacht zijn de kinderen met elkaar in de loop van de week een hechter team geworden. Ieder kind is anders en jullie zijn goed in persoonlijke coaching en aanpak dus het was ook goed voor de ‘familybuilding’. Wij als ouders kunnen niet achter blijven en gaan ook zeker de beginnerscursus bij jullie boeken. We hopen nog jaren met de kinderen te kunnen gaan zeilen en nog veel van jullie te leren!

  Huub van den Berg en Bertine Blom

WAT MAAKT ONS STERK?

Teamwerk! we zijn blij toe te kunnen melden dat we met de volgende partijen samenwerken.

TEAM WAVIE

 
 

Ook zeilinstructeur worden?

  Tof! We zijn nog opzoek naar gezellige zeilers die hun passie over willen brengen.

Neem even contact op

 

Maak kennis met de instructeurs


Zeilinstructrice Fenna

Hoi! Mijn naam is Fenna van der List en heb het zeilen werkelijk met de paplepel binnen gekregen. Ik ben geboren aan boord van een zeilschip. Op scouting heb ik echt leren zeilen, ook zeil ik veel met grotere schepen. Afgelopen zomer ben ik op de Morgenster van Scheveningen naar Lissabon gezeild samen met 37 anderen! Ik werk sinds 2016 bij Wavie maar ik doe het met heel veel passie en plezier! Ik vind het leuk om mijn grootste passie te leren aan anderen. Zie ik jou de volgende keer?

Zeilinstructeur Ewout

Hallo! Ik ben Ewout en ik ben sinds mijn 11e al met zeilen bezig. Ik heb leren zeilen in een lelievlet op de Reeuwijkse plassen, maar heb de afgelopen jaren ook ervaring opgedaan op andere schepen en op internationale wateren. Het hoogtepunt in mijn zeilcarrière is toch wel de 6 daagse overtocht van Jamaica naar Guatemala. Naast dat ik zoveel mogelijk op het water te vinden ben, doe ik ook nog de studie nautisch business management.
Kom ik jou binnenkort tegen op het water?Zeilinstructrice Silvia

Hee, mijn naam is Silvia Leijtens en ik zeil sinds mijn twaalfde. Ik heb leren zeilen op de Rottemeren, waar ik ook Mark en George heb leren kennen. Omdat ik het zeilen helemaal fantastisch vind wil ik het graag over brengen aan anderen. Toen ik gevraagd ben om bij Zeilschool Wavie aan de slag te gaan zei ik: Natuurlijk! Ik doe het met veel plezier en het sluit enorm aan bij mijn studie voor docent omgangskunde, waarbij je moet leren om met verschillende groepen samen te werken.

Zeilinstructeur Fabian

Ik ben Fabian en kom uit Zevenhuizen. Ik werk sinds 2015 instructeur bij de zeilschool Wavie. Ik heb al veel zeilervaring opgedaan in een ‘lelievlet’ dit is een ander soort type boot dan die waar Zeilschool Wavie mee zeilt. Verder houd ik veel van sporten in mijn vrije tijd en is zeilen natuurlijk mijn favoriet.Zeilinstructeur Johan

Hallo! Ik ben Johan, 34 jaar oud en ik woon in Zoetermeer. Sinds 2016 ben ik actief als zeilinstructeur bij Wavie.

Ik ben laat gestart met mijn “zeil-carrière”. Mijn eerste ervaringen gaan terug naar de middelbare school, echter heb ik hierna jaren niets met zeilen gedaan. In 2010 ben ik begonnen met CWO-zeillessen te volgen bij een zeilschool in Harderwijk. Hier heb ik mijn CWO diploma’s Kielboot CWO 1, Kielboot CWO 3 en Kielboot CWO 4 behaald. Aangezien ik toch verder wilde met mijn hobby ben ik hierna begonnen met de zeilinstructeur-opleiding en het ZI-2 diploma in 2015 behaald.

Buiten mijn drukke baan als accountant geef ik met groot plezier les op de Valken van Wavie! Het mooiste aan zeilen is de rust die je kan ervaren bij matige wind, terwijl bij hardere wind het een zeer uitdagende en spannende sport kan zijn. In mijn lessen probeer ik het enthousiasme voor het actieve zeilen op mijn cursisten over te brengen.

Hopelijk tot ziens op het water van de Rottemeren!
Johan Elfferich

Zeilinstructeur Lauren

Hallo, mijn naam is Lauren Waaning. Ik ben 21 jaar oud en woon in Den Haag. Hier ben ik bezig met het afronden van mijn studie Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool.

Al vanaf mijn 2e ging ik eens per jaar met de familie zeilen. Op dat moment moest ik niets van deze sport hebben. De boten gingen te schuin, ik had het koud, en eigenlijk was alles eng. Dit veranderde toen ik op mijn 12e op zeilkamp mocht. Ik leerde waarom de boten schuin gingen en bij slecht weer trok ik gewoon een trui of jas aan, zeilen werd leuk! Ik vond het zelfs zo leuk dat ik op mijn 15e ben begonnen met werken op diezelfde zeilschool in Zeeland. Ik leerde naast zeilen ook mijn kennis en enthousiasme over te brengen op anderen. Dit doe ik nu al 6 jaar elke zomer met veel plezier.

Sinds 2016 ben ik ook actief als instructeur bij zeilschool Wavie. Heb je altijd van je waterangst af willen komen? Wil je graag genieten van dit prachtige stukje natuur? Of heb je zin on lekker hard te varen? Dan zien we elkaar misschien wel terug op de Rottermeren.Zeilinstructrice Amber

Halloo! Ik ben Amber de Jong, 19 jaar oud en woon in Rotterdam. Als klein meisje op zomerzeilkamp ben ik doorgestroomd naar het instructeur zijn. Ik ben nog steeds veel op die zeilschool in Zeeland te vinden, maar helaas is dat toch wel wat ver. Daarom ben ik naar de Rottemeren gefietst om op zoek te gaan naar een leuke zeilschool: WAVIE! Hier ben ik nu dan ook te vinden als zeilinstructeur in onze mooie Valken.

In mijn vrije tijd zeil ik nog geregeld in Zeeland in een Valk, maar misschien nog wel vaker in een Topaz (zwaardboot) of op een catamaran; van alles dus. Naast het zeilen, houd ik ook van hockey en muziek maken. Een student heeft natuurlijk ook nog een studie dus daar ben ik ook veel mee bezig. Ik studeer geneeskunde, wat ik met veel plezier doe.

Altijd al willen zeilen, maar is het er nooit van gekomen? Of wil je je skills verbeteren? Kom snel langs en dan zal ik je de kleine trucjes leren van deze mooie watersport!

Zeilinstructeur Lars

Ik ben Lars, 18 jaartjes oud en sinds 2015 instructeur bij Wavie. Zelf zeil ik sinds mijn 6e , begonnen in de Optimist en sinds een paar jaar vaar ik Splash (een klein zwaardbootje). In die jaren heb ik flink wat wedstrijdervaring opgedaan (ook in grotere boten). Het mooiste aan zeilen vind ik het proberen om de wind onder controle te houden en daardoor snel door het water te gaan. Deze geweldige sport leer ik dan ook graag aan anderen, zodat nog meer mensen op deze manier van onze wind kunnen genieten. Hopelijk tot op het water! Groetjes LarsZeilinstructeur Eamon

Welkom bij Wavie! Ik ben Eamon Lillis, 36 jaar en sinds 2015 instructeur bij Wavie. Vanaf geboorte lid bij Watersport Vereniging Oostvoorne, werd ik als kleine jongen al in een zeilboot gezet. Met veel plezier als kind hele weekenden op pad om door het hele land wedstrijden te varen. Maar ook ga ik er graag met mijn kajuitzeilboot op uit. Mooie tochten naar België, Zeeland en Texel. Ook op klein water is zeilen super! Daarom vaar ik graag op de Rottemeren.

Tijdens mijn werk in de Rotterdamse haven ben ik ook nooit ver bij het water vandaan en in mijn vrije tijd ga ik graag sporten, kitesurfen of met mijn boot het water op.

Sinds 2006 ben ik ZI 2 jeugdinstructeur en kan ik anderen het plezier van zeilen meegeven .
Ik neem jou graag mee voor een introductieles, een complete zeilcursus of om je wedstrijd skills te verbeteren! Tot ziens op het water!

Zeilinstructeur Micha

Mijn naam is Micha Tempelman, 35 jaar en sinds 2015 actief bij Wavie. In het dagelijks leven ben ik docent geschiedenis en in de zomer ben ik in de bergen te vinden als reisbegeleider. Het zal geen verrassing zijn dat ik graag op reis ben, in een oude stad, in de bergen of natuurlijk op het water.

Op de middelbare school ging ik regelmatig mee op zeilkamp, maar pas na mijn studietijd kwam ik weer in aanraking met zeilen. In de zomer was ik regelmatig te vinden op de Loosdrechtse Plassen.

Pas toen ik verhuisde naar Rotterdam ontdekte ik dat je hier ook heerlijk kunt zeilen. Het is heerlijk om eens niet te denken aan alle dingen die je thuis nog moet doen, maar gewoon alleen bezig te zijn met de wind in je zeilen. Ik hoop ooit nog eens een zeilreis te maken langs de Griekse eilanden, maar daarvoor moet je natuurlijk wel weten wat je doet als je eenmaal in de boot zit, en is naast plezier ook teamwork heel belangrijk.

Lijkt dat jou ook wel wat, maar weet je nog niet hoe het allemaal werkt? Daar wil ik jou graag bij helpen!Zeilinstructeur + Opleider Robin

Ik ben Robin Huizinga, een fanatiek watersport beoefenaar. Ik ben vanaf kleins af aan al bezig met zeilen en andere watersporten zoals duiken, raften & wakeboarden. Ik heb nationale en internationale wateren bevaren. Hoogtepunten daarvan waren een oversteek van Nederland naar Engeland en meerdere tochten in Australie.

Ik heb er veel lol in om mijn eigen hobbies met anderen te delen. Ik ben trainer en instructeur geweest van verschillende sporten en sinds 2012 kan ik bij Wavie ook mijn enthousiasme voor het zeilen delen.

Zie jij het ook wel zitten om zelfstandig te zeilen? Schroom dan niet om een keer bij ons aan boord te stappen!

Opleider Matthew

Goeiedag! Ik ben Matthew Corvers. Mijn passie voor zeilen is ooit begonnen toen ik op 6-jarige leeftijd met mijn pa mee ging op zijn catamaran. Die snelheid op het water maakte me zo enthousiast dat ik meteen op zeilles wilde. Toen we langs gingen bij de Watersport Vereniging Oostvoorne, kreeg ik te horen dat je eigenlijk 8 jaar moest zijn om te mogen beginnen daar. Toen ging ik zo hard huilen en zeuren dat ze besloten dat ik een jaar later, op 7-jarige leeftijd mocht beginnen. Zulke enthousiastelingen zie je immers niet vaak!

Daarna is mijn passie voor altijd gebleven. In mijn optimist en splash heb ik jarenlang met plezier het land doorkruist om wedstrijden te varen. Toen ik 14 was begon ik met lesgeven op mijn vereniging. In 2007 ben ik dat ook op een zeilschool in Zeeland gaan doen. Daar ben ik langzaam doorgegroeid tot instructeur voor zowel jeugdzeilen, zwaardboot, kielboot als catamaran. Ook ben ik begeleider geworden in een aantal van deze groepen, wat betekent dat ik instructeurs naar het juiste zeilniveau train en ze daarna help steeds beter les te geven. Ik vond het een uitdaging deze functie te vervullen op een nieuwe zeilschool. Dat is waarom ik hier op Wavie mijn steen probeer bij te dragen de lessen nog leerzamer en nog leuker te maken dan ze nu al zijn!Eigenaar + Zeilinstructeur Mark

Mijn naam is Mark Roos en samen met George van Bohemen zijn wij in 2011 gestart met zeilschool Wavie met als doel mijn passie (zeilen), vol enthousiasme aan jou over te te brengen. Ik ben zelf opgegroeid met zeilen. Als jong mannetje ging ik zo vaak mogelijk na school zeilen op de Rottemeren. Al snel kwam ik er achter dat ik het nog leuker vond om andere mensen enthousiast te maken over het zeilen. Op 14 jarige leeftijd ben ik overal door het land zeilles gaan geven op allerlei verschillende zeilscholen.

Mijn uiteindelijk droom was een zeilschool te starten op de Rottemeren om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken. Met een fantastisch team is deze droom werkelijkheid geworden.

Op dit moment zorg ik ervoor dat iedereen het zo goed mogelijk naar zijn zin heeft en dat het zeilen op de Rottemeren steeds actiever wordt.

Tot op het water!?

Eigenaar + Zeilinstructeur George

Aangenaam, George van Bohemen is de naam!
Van jongs af aan was ik altijd al op en rondom water te vinden, mijn voorliefde voor watersport heeft mijn passie voor zeilen daarom erg beïnvloedt. Omdat ik het zeilen zo leuk vond, wilde ik andere mensen er ook kennis mee laten maken. Op mijn 15e ben ik daarom als instructeur begonnen bij een zeilschool in Zeeland en heb veel geleerd maar vooral genoten van hoe het er op een zeilschool aan toe ging.

In 2011 kwamen Mark Roos en ik er achter dat de rustige Rottemeren ontzettend veel mogelijkheden biedt voor watersport. We willen zoveel mogelijk mensen gebruik laten maken van dit mooie natuurgebied en op een laagdrempelige manier kennis laten maken met watersport. Ons doel is om de Rottemeren om te toveren in een bruisend watersportgebied!

Naast het plezier varen en zeilles geven knal ik sinds een aantal jaar ook over het water in wedstrijdverband. In een zeilwedstrijd wordt je beproefd op de kwaliteiten van jezelf maar ook op de samenwerking in het team.

Goede samenwerking in een team is niet alleen belangrijk op (zeil) westrijdniveau, dit geldt natuurlijk ook voor een zeilschool. Het is fantastisch om te zien dat we met ons enthousiaste team de zeilsport veroveren in omgeving van Rotterdam.