Zeilen in Friesland

Zeilschool Wavie is een fantastische plek om te leren zeilen in de buurt van Rotterdam. Doordat het aan overzichtelijk en beschut water ligt is het dé perfecte locatie om zonder al te veel afleiding een stevige basis aan te leggen voor jouw zeilskills. 
Toch snappen wij dat als je wat ouder wordt en meer ervaring hebt met het zeilen, het misschien leuker kan zijn om wat meer uitgedaagd te worden. Zowel op het water als op de kant. Voor het échte werk qua zeilen is Friesland daarvoor toch wel de uitgelezen plek. 
Daarnaast komen bij de twee Friese zeilscholen grotere groepen kinderen in de leeftijd 14+, dus nog veel meer nieuwe vrienden om te maken!

Gelukkig werken wij al jaren samen met twee superleuke zeilscholen in Friesland. Hieronder kun je lezen wat deze twee zeilscholen zo leuk en speciaal maakt, en kun je ook doorklikken naar hun website om nog meer informatie te weten te komen.

Wat ook leuk is om te weten is dat beide zeilscholen uit Friesland ook een leuk zeilkamp aanbieden in de herfstvakantie, tijdens het Pinksterweekend en in de meivakantie!

Zeilschool de Kikkert, Lemmer

Bij Zeilschool de Kikkert ben je aan het goede adres als je stappen wil maken in het kielboot zeilen. In plaats van in Valken zeilen ze in Lemmer in Randmeren, die twee bootsoorten lijken op elkaar: alleen is de Randmeer net wat sportiever. Je kan hierbij bijvoorbeeld in de trapeze staan en met een joystick sturen. Vanaf de Kikkert zeil je ook zo naar een leuk dorpje of maak je een andere tocht over de Friese meren.
Ook van zwaardboot zeilen zijn ze absoluut niet vies bij de Kikkert! Ook hier kun je met een Laser Pico of Laser Bahia op pad. Omdat het vaarwater wat groter is dan bij Zeilschool Wavie kun je een lang stuk varen met de Gen omhoog, knallen dus!

De accommodatie van de Kikkert ligt vlakbij Lemmer midden tussen de weilanden, niemand heeft er dus last van als we besluiten een groot feest te bouwen of zelfs een festival na te bootsen op ons buitenterrein! Met een zwemsteiger, waterfietsen, een tennisbaan, badminton- en voetbalveld is er ook buiten het bouwen van een disco genoeg te doen.. en bij slecht weer ga je binnen tafeltennissen of airhockeyen of de staf organiseert een supervet avondspel! Kortom; je hoeft je bij Zeilschool de Kikkert zeker niet te vervelen!

Previous
Next

Ga naar de website van de Kikkert

Zeilschool het Molenhuis, Woudsend

Iets verderop in Friesland ligt naast een oude houtzaagmolen uit 1719 Zeilschool het Molenhuis. Deze zeilschool ligt precies tussen het Heeger- en het Slotermeer in. Er is dus keuze uit verschillende meren om op te zeilen, en dat wisselt dan ook lekker af. Op deze unieke locatie geven ze les in drie disciplines: kielboot, zwaardboot én catamaran. Dus ook als je toe bent aan iets totaal anders kun je in Woudsend terecht. De zeilschool ligt midden in een dorpje maar gedurende de week gaan we ook nog op dagtocht naar andere dorpjes en de omgeving verkennen. Er is genoeg te zien en ook bij deze Friese zeilschool weer heel veel ruimte om te kiezen voor afwisselend en ruim vaarwater!

Iets anders waar ze bij Zeilschool Het Molenhuis heel goed in zijn is het bouwen van feestjes! In de accommodatie zelf of op een speciaal partyponton op het kleine meertje in de buurt, niks is te gek. Er wordt een leuk thema aan gehangen of gewoon omdat het kan: er is altijd reden voor wat gezelligheid De oudste leeftijdsgroepen hebben hier veel vrijheid om mee te beslissen in het programma, je wordt een hele hechte groep en maakt nieuwe vrienden voor het leven.

Previous
Next

Ga naar de website van het Molenhuis