Zeilen in Friesland

Welkom bij Zeilschool Wavie, dé toplocatie om te leren zeilen nabij Rotterdam! Onze plek aan het overzichtelijke en beschutte water maakt het de ideale omgeving om ongestoord jouw zeilvaardigheden te ontwikkelen.
We begrijpen dat als je wat ouder wordt en meer ervaring krijgt, je misschien op zoek bent naar een grotere uitdaging, zowel op het water als aan de kant. Voor de échte zeilavonturiers is Friesland dé ultieme bestemming. Daar liggen de uitdagingen op je te wachten!

Bij onze twee Friese zeilscholen ontmoet je niet alleen ervaren zeilers, maar ook tal van nieuwe vrienden in de leeftijd van 14 jaar en ouder. Samen beleven jullie onvergetelijke avonturen op en rond het water. We zijn trots op onze langdurige samenwerking met deze geweldige zeilscholen in Friesland. Ontdek wat hen zo bijzonder maakt, en als je nog meer wilt weten, kun je doorklikken naar hun website.
En hier is nog iets tofs: beide zeilscholen in Friesland organiseren te gekke zeilkampen tijdens de herfstvakantie, het Pinksterweekend en de meivakantie! Bereid je voor op een spetterende tijd op het water!

Zeilschool de Kikkert, Lemmer

Bij Zeilschool de Kikkert ben je aan het goede adres als je stappen wil maken in het kielboot zeilen. In plaats van in Valken zeilen ze in Lemmer in Randmeren, die twee bootsoorten lijken op elkaar: alleen is de Randmeer net wat sportiever. Je kan hierbij bijvoorbeeld in de trapeze staan en met een joystick sturen. Vanaf de Kikkert zeil je ook zo naar een leuk dorpje of maak je een andere tocht over de Friese meren. Ook van zwaardboot zeilen zijn ze absoluut niet vies bij de Kikkert! Ook hier kun je met een Laser Pico of Laser Bahia op pad. Omdat het vaarwater wat groter is dan bij Zeilschool Wavie kun je een lang stuk varen met de Gen omhoog, knallen dus!

De accommodatie van de Kikkert ligt vlakbij Lemmer midden tussen de weilanden, niemand heeft er dus last van als we besluiten een groot feest te bouwen of zelfs een festival na te bootsen op ons buitenterrein! Met een zwemsteiger, waterfietsen, een tennisbaan, badminton- en voetbalveld is er ook buiten het bouwen van een disco genoeg te doen.. en bij slecht weer ga je binnen tafeltennissen of airhockeyen of de staf organiseert een supervet avondspel! Kortom; je hoeft je bij Zeilschool de Kikkert zeker niet te vervelen!

Zeilschool het Molenhuis, Woudsend

Iets verderop in Friesland ligt naast een oude houtzaagmolen uit 1719 Zeilschool het Molenhuis. Deze zeilschool ligt precies tussen het Heeger- en het Slotermeer in. Er is dus keuze uit verschillende meren om op te zeilen, en dat wisselt dan ook lekker af. Op deze unieke locatie geven ze les in drie disciplines: kielboot, zwaardboot én catamaran. Dus ook als je toe bent aan iets totaal anders kun je in Woudsend terecht. De zeilschool ligt midden in een dorpje maar gedurende de week gaan we ook nog op dagtocht naar andere dorpjes en de omgeving verkennen. Er is genoeg te zien en ook bij deze Friese zeilschool weer heel veel ruimte om te kiezen voor afwisselend en ruim vaarwater!

Iets anders waar ze bij Zeilschool Het Molenhuis heel goed in zijn is het bouwen van feestjes! In de accommodatie zelf of op een speciaal partyponton op het kleine meertje in de buurt, niks is te gek. Er wordt een leuk thema aan gehangen of gewoon omdat het kan: er is altijd reden voor wat gezelligheid De oudste leeftijdsgroepen hebben hier veel vrijheid om mee te beslissen in het programma, je wordt een hele hechte groep en maakt nieuwe vrienden voor het leven.

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.