Hofplein (Hoffies) 12-14 jaar


De Hoffies scheuren over het water! In deze leeftijdsgroep brengen we je op je eigen niveau alle techniek bij om zo hard en goed mogelijk te zeilen. Of je nu een beginner bent of al eerder hebt gezeild, we passen het lesprogramma aan op jouw wensen en delen je in een groepje in met kinderen van hetzelfde niveau. Wedstrijdzeilen, een tochtje en heel veel nieuwe vrienden en vriendinnen maken, aan het einde van het zeilkamp heb je alweer heimwee terug! Buiten het zeilen om staat er natuurlijk ook een fantastisch programma voor je klaar: een spannend avondspel en afsluiten met een (silent) disco. Niks is te gek!

Bij de Hoffies kun je kiezen uit de volgende bootsoorten:

Laser Pico

Deze tweemans zwaardboot is een leuke uitdaging voor de sportieve zeiler. Samen zorg je er door teamwork, evenwicht en wat tips van je instructeur voor dat je keihard over het water gaat. Met de kleine Laser Pico kun je omslaan, daarom heb je een wetsuit aan. Als je al ervaring hebt in de Optimist is de Laser Pico een perfecte opvolger, maar ook voor de beginnende zeiler is het een goede boot om in te leren zeilen. 

Valk

In de Valk zit je gezellig met je instructeur en maximaal drie andere leeftijdsgenoten in de boot. De Valk is een wat grotere boot waarin je goed kan leren zeilen maar natuurlijk ook veel lol kan trappen met je vrienden en de instructeur! Het is een fijne boot om kennis te maken met de zeilsport, maar ook voor de meer ervaren cursisten biedt de Valk genoeg uitdaging. Omdat de Valk stabiel is blijf je lekker droog en sla je niet om.

De Hoffies op het water

Samen met je instructeur ga je op pad om als beste van Rotterdam te leren zeilen. Je bent fanatiek bezig met de lessen en zult merken dat je steeds beter snapt hoe je boot werkt. Aan het einde van de week race je over de Rottemeren. We organiseren een wedstrijd waarin je kunt laten zien hoeveel je hebt geleerd. Op die manier maak je stappen naar een (volgend) diploma. Maar maak je geen zorgen: wij snappen dat je niet alleen op zeilkamp gaat om te leren zeilen: er is genoeg ruimte voor heel veel lol met elkaar!

De Hoffies op de kant

Het is bij zeilschool Wavie mogelijk om een intern zeilkamp of een extern zeilkamp te beleven. Wanneer je ervoor kiest om extern te verblijven dan ben je elke ochtend vanaf 08:45 welkom en wordt je om 17:00 weer opgehaald. Je komt dan voornamelijk om te zeilen en een leuke dag op het water te hebben en slaapt en eet gewoon thuis. Alleen op donderdagavond blijf je langer: want dan sluiten we de week met zijn allen af met pannenkoeken en een bonte avond!

Blijven slapen
Na het zeilen vertrekken we richting het huisje op het nabijgelegen vakantiepark. Daar heb je wat vrije tijd, kun je een spelletje spelen, even douchen en staat er wat te eten en te drinken klaar. Elke avond wordt er heerlijk voor jullie gekookt en zorgen we dat elke maaltijd wordt afgesloten met een lekker toetje. Na het diner is het tijd voor een spannend avondspel: expeditie Robinson Rotterdam, de alleskunner, een murder-mysterie of een bioscoop-avond in de achtertuin. Alles om er voor jullie het leukste zeilkamp van de regio Rotterdam van te maken! In de avond slaap je met je leeftijdsgenoten in een huisje met je eigen badkamer, elke avond is er wel ook een staflid in de buurt om de boel een beetje in de gaten te blijven houden..

CWO-gecertificeerde instructeurs leren je de kneepjes van het vak!
En ze zijn nog gezellig ook!
Een diploma halen en ook nog de leukste week van de zomer!
Wie zegt dat plezier en serieuze zaken niet samengaan?
Het leukste programma op het water én op de kant!
In de avond zetten we de boel nog even flink op zijn kop!
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.