Hofplein (Hoffies) 12-14 jaar


De Hoffies scheuren over het water! In deze leeftijdsgroep brengen we je op je eigen niveau alle techniek bij van zo hard en goed mogelijk zeilen. Of je nu een beginner bent of al eerder hebt gezeild, we passen het lesprogramma aan op jouw wensen en delen je in een groepje in met kinderen van hetzelfde niveau. Wedstrijdzeilen, een tochtje en heel veel nieuwe vrienden en vriendinnen maken, aan het einde van het zeilkamp heb je alweer heimwee terug!  Buiten het zeilen om staat er natuurlijk ook een fantastisch programma voor je klaar: een spannend avondspel en afsluiten met een (silent) disco. Niks is te gek!

Bij de Hoffies kun je kiezen uit de volgende bootsoorten:

Laser Pico

Deze tweemans zwaardboot is een leuke uitdaging voor de sportieve zeiler. Samen zorg je er door teamwork, evenwicht en wat tips van je instructeur voor dat je keihard over het water gaat. Met de kleine Laser Pico kun je omslaan, daarom heb je een wetsuit aan. Als je al ervaring hebt in de Optimist is de Laser Pico een perfecte opvolger, maar ook voor de beginnende zeiler is het een goede boot om in te leren zeilen. 

Valk

In de Valk zit je gezellig met je instructeur en maximaal drie andere leeftijdsgenoten in de boot. De Valk is een wat grotere boot waarin je goed kan leren zeilen maar natuurlijk ook veel lol kan trappen met je vrienden en de instructeur! Het is een fijne boot om kennis te maken met de zeilsport, maar ook voor de meer ervaren cursisten biedt de Valk genoeg uitdaging. Omdat de Valk stabiel is blijf je lekker droog en sla je niet om.

De Hoffies op het water

Samen met je instructeur ga je op pad om echt hard en goed te leren varen. Je bent fanatiek bezig met de lessen en zult merken dat je steeds beter snapt hoe je boot werkt. Aan het einde van de week race je over de Rottemeren. We organiseren een wedstrijd waarin je kunt laten zien hoeveel je hebt geleerd. Op die manier maak je stappen naar een (volgend) diploma. Maar maak je geen zorgen: wij snappen dat je niet alleen op zeilkamp gaat om te leren zeilen: er is genoeg ruimte voor heel veel lol met elkaar!

De Hoffies op de kant

Bij Wavie kun je er voor kiezen einde van de middag naar huis te gaan en thuis te slapen. Veel leuker is het natuurlijk om te blijven slapen! Samen met de instructeurs en de andere kinderen maak je er een mega gezellig zeilkamp van. 

Het Programma
Nadat je van het water af komt is het tijd om te douchen en te chillen. Samen met de instructeurs verken je de camping, neem je nog een plons in het zwembad of maak je gebruik van de tafeltennistafels of het springkussen. Met al je nieuwe vrienden en vriendinnen is er in ieder geval genoeg te doen!Nadat je wat lekkers hebt gegeten is het tijd voor een vet spel. Of misschien is het heerlijk weer met een lekker windje.. Dan gaan we nog even het water op! Chillen op het vlot of zelfs nog een paar uurtjes zeilen. De dag sluiten we af met een kleine disco.

Blijven slapen
Met je vrienden of vriendinnen van jouw leeftijd slaap je in een luxe tent met een heerlijk bed. Zo’n sportieve zeiler als jij verdient wat comfort aan het einde van de dag! Je instructeur komt aan het einde van de dag nog even vragen hoe je dag is geweest en met je kletsen en dan gaan alle hoffies natuurlijk heel braaf slapen..

 

CWO-gecertificeerde instructeurs leren je de kneepjes van het vak!
En ze zijn nog gezellig ook!
Een diploma halen en ook nog de leukste week van de zomer!
Wie zegt dat plezier en serieuze zaken niet samengaan?
Het leukste programma op het water én op de kant!
In de avond zetten we de boel nog even flink op zijn kop!
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.