Crooswijk (de Croosjes) 6-9 jaar

De Croosjes, vernoemd naar de Rotterdamse wijk Crooswijk, zijn de jongste helden die bij ons komen zeilen. Op een veilige manier spelenderwijs kennismaken met de zeilsport staat bij deze leeftijdsgroep centraal. Het belangrijkste is hier dat je plezier krijgt in het zeilen onder de rook van Rotterdam. Zo leer je niet alleen maar zeilen door een klassieke les maar ook in de vorm van een spel of wedstrijd. Samen met je leeftijdsgenoten kan je na het varen lekker chillen bij het huisje of spelen we een te gek spel! We zorgen ervoor dat er altijd een staflid in de buurt is aan wie je hulp kan vragen als je iets niet weet.

Bij de Croosjes kun je kiezen uit de volgende bootsoorten:

De Optimist

De Optimist is dé klassieke lesboot van Nederland. Tijdens het optimistenzeilkamp leer je op een veilige manier om zelfstandig te varen. Je instructeur vaart in een motorbootje achter je aan en geeft je aanwijzingen om nog sneller en beter vooruit te gaan. Vergeet niet om naar je groepsgenootjes te zwaaien als je ze weer eens inhaalt!

De Croosjes op het water

Voor jonge kinderen kan zeilen best lastig en spannend zijn. Wij letten er dus op dat we het zeilen voor de kinderen zo leuk en begrijpelijk mogelijk maken. Dit kan betekenen dat we een lesje aanbieden in de vorm van een spelletje, een gekke naam verzinnen voor een windrichting of dat de instructeur mee komt varen in de boot. Op die manier zorgen wij ervoor dat schuin gaan en zeilen niet geassocieerd wordt met bang zijn, maar juist met plezier op het water. Omdat een hele dag zeilles krijgen erg vermoeiend kan zijn, nemen we genoeg pauze en sluiten we de dag af met een gezamenlijk spel.

De Croosjes op de kant

Bij Wavie kun je ervoor kiezen om bij ons te blijven overnachten of om een dag-zeilkamp te doen, zonder overnachting dus. Wanneer je voor een dagzeilkamp kiest dan ben je er elke ochtend om 08:45 en wordt je elke middag weer om 17:00 opgehaald. Overdag volg je de zeillessen, gaan we lekker zwemmen, sluiten we af met een leuk spel op het water en doen we in de lunchpauze nog een gezellig spel op de kant. Aan boord bij je instructeur gaat altijd een mand mee met wat lekkers en genoeg te drinken zodat je de hele dag genoeg te snacken hebt. Alleen op donderdagavond blijf je wat langer: we sluiten de week af met een bonte avond en pannenkoeken eten!

Blijven slapen
Na het zeilen lopen we met zijn allen naar het huisje waar wat te drinken en te snacken klaarstaat. De kids gaan even douchen en omkleden en zijn dan helemaal fris en klaar voor het avondeten. Na het diner spelen we nog een leuk spel op- of om het water. Een speurtocht, een smokkelspel of een bioscoop bouwen in de tuin: niks is te gek! Aan het einde van de avond gaat iedereen lekker slapen, maar niet voordat de huiscoach is langs geweest. Dit is een instructeur die elke dag even helpt met het huisje netjes maken, de dag doorneemt en de kinderen er aan herinnert om netjes de tanden te poetsen. Wanneer de kinderen liggen te slapen is een instructeur om aan te spreken nooit ver weg, er overnacht altijd een instructeur in het huisje. De slaapkamers en huisjes zijn ingedeeld op leeftijdsgroep, vriendjes en vriendinnetjes en de jongens en meiden slapen apart.”

De gekste instructeurs en leukste spellen
Samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur op- en om het water!
Veilig en overzichtelijk vaarwater
Zo kun je rustig wennen aan je boot zonder afleiding of andere boten
Spelenderwijs leren
Wij snappen dat zeilen best wel lastig is, en proberen het op een zo leuk mogelijke manier aan je over te brengen
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.