Crooswijk (de Croosjes) 6-9 jaar

 De Croosjes, vernoemd naar de Rotterdamse wijk Crooswijk, zijn de jongste helden die bij ons komen zeilen. Spelenderwijs kennismaken met de zeilsport staat bij deze leeftijdsgroep centraal. We brengen je de beginselen en het plezier van het zeilen, want het belangrijkste is natuurlijk dat zeilen ontzettend leuk is. Zo leer je niet alleen maar zeilen door een klassieke les maar ook in de vorm van een spel of wedstrijd. Samen met je leeftijdsgenoten kan je na het varen lekker chillen op de camping bij de tent, in de speeltuin of bij het springkussen. In de avond sluiten we nog eens af met een supervet avondspel!

Bij de Croosjes kun je kiezen uit de volgende bootsoorten:

De Optimist

De optimist is dé klassieke lesboot van Nederland. Een ideale en veilige boot om zelfstandig in te leren varen. Je instructeur vaart in een motorbootje en geeft je aanwijzingen om nog sneller en beter vooruit te gaan. Vergeet niet om naar je groepsgenootjes te zwaaien als je ze weer eens inhaalt!

De Croosjes op het water

Voor jonge kinderen kan zeilen best lastig en spannend zijn. Wij letten er dus op dat we het zeilen voor de kinderen zo leuk en begrijpelijk mogelijk maken. Dit kan betekenen dat we een lesje aanbieden in de vorm van een spelletje, een gekke naam verzinnen voor een windrichting of dat de instructeur mee komt varen in de boot. Op die manier zorgen wij ervoor dat schuin gaan en zeilen niet geassocieerd wordt met bang zijn, maar juist met plezier op het water. Omdat een hele dag zeilles krijgen erg vermoeiend kan zijn, nemen we genoeg pauze en sluiten we de dag af met een gezamenlijk spel.

De Croosjes op de kant

Je kunt er voor kiezen om gezellig bij ons te overnachten of om na het zeilen elke dag om 17:00 te worden opgehaald. Je slaapt dan gewoon thuis en bent de volgende dag weer om 09:00 aanwezig voor een nieuwe zeildag. 

Het programma
Na het zeilen lopen we met zijn allen naar de camping waar wat te drinken en te snacken klaarstaat. De kids gaan even douchen en omkleden en zijn dan helemaal fris en klaar voor het avondeten. Na het diner spelen we nog een leuk spel op of om het water. Een speurtocht, een smokkelspel of een bioscoop bouwen in de tent: niks is te gek!

Blijven slapen
Aan het einde van de avond gaat iedereen lekker slapen, maar niet voordat de tentcoach is langs geweest. Dit is een instructeur die elke dag even helpt met de tent netjes maken, de dag doorneemt en de kinderen er aan herinnert om netjes de tanden te poetsen. Wanneer de kinderen liggen te slapen is een instructeur om aan te spreken nooit ver weg, er zit altijd nachtwacht in de hoofdtent die kan helpen als er in de nacht iets aan de hand is.

 

De gekste instructeurs en leukste spellen
Samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur op- en om het water!
Veilig en overzichtelijk vaarwater
Zo kun je rustig wennen aan je boot zonder afleiding of andere boten
Spelenderwijs leren
Wij snappen dat zeilen best wel lastig is, en proberen het op een zo leuk mogelijke manier aan je over te brengen
Previous
Next

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.