Boeken, Wijzigen & Annuleren

Een boeking plaats je eenvoudig via onze website bij de desbetreffende activiteit of klik op de ‘direct reserveren’ knop bovenaan de pagina. Mocht dit niet lukken dan kun je altijd naar boeken.wavie.nl, heeft u vragen over het boekingsproces of persoonlijke assistentie nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Een boeking is definitief zodra de bevestiging is ontvangen. U ontvangt dan binnen 1 werkdag de factuur voor het geboekte zeilkamp. Heeft u per ongeluk een foutje gemaakt in de boeking? Geen probleem, als u een mailtje stuurt lossen wij dit graag voor u op.

Om iedereen een eerlijke kans te geven, werken we niet met opties. Het is dus aan te raden om alle informatie paraat te hebben voordat je gaat boeken. U kunt telefonisch wel altijd overleg plegen om te kijken wat er mogelijk is om zaken kort voor u vast te houden.
Kan ik ook voor een groep boeken?
Voor een vlotte boeking hebben we graag alle benodigde informatie. Als je boekt voor een vriendje of vriendinnetje van je kind kan dit soms wat lastiger zijn, maar geen zorgen. Tijdens het boeken hebben we de volgende gegevens nodig: voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, en mailadres van de ouders van de cursist, evenals de geboortedatum en plaats van de cursist. Indien relevant, horen we ook graag over medicijngebruik, bijzonderheden, eetvoorkeuren of andere opmerkingen.

Ouders van het vriendje of vriendinnetje kunnen zelf ook medische informatie en opmerkingen toevoegen in hun persoonlijke portaal. Zij krijgen een aantal maanden voor aanvang van het zeilkamp toegang tot dit persoonlijke portaal. Zorg bij het boeken al wel voor zo volledig mogelijke informatie, zodat we alles in het werk kunnen stellen voor een zorgeloze en plezierige zeilervaring.

Zeilschool Wavie hanteert een transparant prijsbeleid en werken we niet met vroegboek-, gezins- of andere kortingen. We geloven sterk in de kwaliteit van onze activiteiten en streven ernaar om voor iedereen een eerlijke prijs te hanteren die recht doet aan de geweldige ervaring, hoogwaardige faciliteiten en professionele begeleiding.

We adviseren altijd vroeg te boeken, vooral voor de populaire weken, omdat de plekken snel gaan vanaf eind december. Als de week van jouw voorkeur volgeboekt is op de website, neem gerust telefonisch contact met ons op. We kijken dan of er nog mogelijkheden zijn of dat het realistisch is om op de wachtlijst te worden geplaatst. Onze ervaring leert dat het aantal afmeldingen vrijwel nihil is, dus een plek op de wachtlijst (vooral onder plek 1 of 2) resulteert zelden in een plek in het zeilkamp. We raden daarom aan om uit te kijken naar andere beschikbare weken voor een onvergetelijke zeilervaring!

Voor wijzigingen in je boeking kun je het beste direct contact opnemen met ons. Voor het wijzigen van bootsoort of kalenderweek is het wel goed om in je achterhoofd te houden dat dit alleen mogelijk is indien er nog beschikbaarheid is in de gewenste bootsoort of week. Wijzigingen in bijvoorbeeld geboorteplaats, allergie- en dieetinformatie of het bijhuren van spullen kunt u het beste even mailen, dan verwerken wij dit binnen 3 werkdagen.

Een aantal weken voor aanvang van het zeilkamp krijgen jullie toegang tot een persoonlijk portaal. Hier kunnen jullie zelf eenvoudig wijzigingen doorgeven, zoals het bijhuren van een zeilpak of wetsuit, specifieke dieetwensen, allergieën, persoonlijke voorkeuren of eventuele bijzonderheden die zijn ontstaan rondom de cursist.

Het is belangrijk om te weten dat in dit persoonlijke portaal niet de mogelijkheid bestaat om zelf de bootsoort, leeftijdsgroep of kalenderweek van het zeilkamp te wijzigen. Hiervoor vragen we jullie om persoonlijk contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen zorgen voor de beste voorbereiding van onze zeilweek.

Wanneer u uw boeking wilt annuleren, verzoeken we u vriendelijk om ons zo snel mogelijk schriftelijk op de hoogte te stellen. Houd er rekening mee dat kosteloze annulering alleen mogelijk is als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten bij ons. U vindt meer informatie en de voorwaarden van de annuleringsverzekering in artikel 10 van onze algemene voorwaarden. Indien u annuleert in geval van een calamiteit dan kunt u artikel 11 van onze algemene voorwaarden checken.

Indien u annuleert zonder een annuleringsverzekering, behouden wij het recht om een gefixeerde schadeloosstelling te vragen. Deze bedraagt 60% van de overeengekomen reissom bij annulering 4 maanden of langer vóór aanvang van de cursusperiode, 80% bij 2 tot 4 maanden vóór aanvang, en 100% binnen 2 maanden vóór aanvang of op de startdatum van de cursus.
Vanaf wanneer kan ik mijn volgende zomerkamp boeken?
Tijdens de zomervakantie openen we de boekingen voor de zeilkampen van het daaropvolgende kalenderjaar. Zo heb je na je zeilkamp meteen de kans om samen met je nieuwe vrienden en vriendinnen voor het volgende jaar te boeken.

Een jaar van tevoren kan wat vroeg lijken, daarom bieden we de flexibiliteit om kosteloos wijzigingen aan te brengen of te annuleren voor het zeilkamp van het volgende jaar tot 1 februari. Zo hopen we dat je met een gerust hart je zeilkamp kunt plannen!

Betaling & Facturatie

De betalingstermijnen staan vermeld in de boekingsvoorwaarden en op je factuur. In de regel is dit 14 dagen na ontvangst van de factuur. Wilt u in termijnen betalen of betalen op een andere datum? Neem dan even contact met ons op, dan maken we hier in overleg afspraken over.

Je kunt betalen via bankoverschrijving, vermeld hierbij altijd het factuurnummer dat op de factuur staat vermeld. U krijgt de factuur binnen 1 werkdag nadat u uw boeking heeft geplaatst. Creditcardbetalingen zijn niet mogelijk.

Voor iedereen die lekker in zijn eigen bed wil slapen beginnen wij in de zomer elke dag om 9.00.

Voor vragen over uw factuur kunt u het beste een mail sturen naar info@wavie.nl , wij kunnen dan alle relevante informatie erbij zoeken. Daarna zullen we telefonisch of per mail contact met u opnemen.

Betaling in termijnen is in overleg mogelijk. Neem contact met ons op om hier afspraken over te maken. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat u dan nog wel betalingsherinneringen krijgt.

Helaas is het niet mogelijk om de factuur voor het vriendje of vriendinnetje van je kind rechtstreeks naar hun ouders te sturen. De hoofdboeker, met wie wij de overeenkomst aangaan, is financieel verantwoordelijk voor de totale factuur.

Echter, om het betalen eenvoudiger te maken, kunnen jullie als ouders afzonderlijk jullie eigen bijdrage aan de totaalfactuur naar ons overmaken. Gebruik hiervoor hetzelfde factuurnummer of betalingskenmerk. Als je liever niet financieel verantwoordelijk bent voor het zeilkamp van het vriendje of vriendinnetje van je kind, raden we aan om apart te maar bijvoorbeeld wel op hetzelfde moment te boeken, zodat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid behoudt.

Zeilkampen zonder slapen

Je bent elke ochtend vanaf 08:45 welkom bij de zeilschool. Uiteraard is het mogelijk om er wat eerder te zijn, maar houd er rekening mee dat de instructeurs zich dan nog aan het voorbereiden zijn op de dag en dingen aan het klaarzetten zijn. Vanaf 08:45 zijn we beschikbaar en om 09:00 gaan we het water op.

U kunt uw kind vanaf 17:00 komen ophalen, wij komen om die tijd van het water af. Op donderdagavond organiseren we altijd een bonte avond voor alle kinderen. De kinderen in de leeftijdsgroepen 6-9 en 10-12 jaar zijn welkom om tot 20:30 bij ons mee te doen met een leuk programma, de oudere leeftijdsgroepen hebben een programma tot 21:30.
Is er een bonte avond?
Op donderdagavond organiseren we altijd een bonte avond voor alle kinderen. De kinderen in de leeftijdsgroepen 6-9 en 10-12 jaar zijn welkom om tot 20:30 bij ons mee te doen met een leuk programma, de oudere leeftijdsgroepen hebben een programma tot 21:30.

We raden je aan om elke dag een rugzak mee te nemen met de volgende spullen: een lunchpakket, zonnebrand, zonnebril, pet, een set droge kleding, zwemkleding, zwemhanddoek en regenkleding.

We vragen alle deelnemers om hun eigen lunchpakket mee te nemen met duidelijk de naam van de deelnemer erop. We zamelen de lunchpakketten ‘s ochtends in en zorgen ervoor dat deze op de lunchplek aanwezig zijn. Wij zorgen verder voor voldoende fruit, een lekkere snack bij de lunch, voldoende te drinken en wat te snacken en snoepen voor tijdens het zeilen.

We raden de ouders aan om in ieder geval op maandag even persoonlijk mee te gaan met het wegbrengen van uw kinderen, om eventuele vragen of onduidelijkheden met elkaar door te kunnen spreken. Vanaf dinsdag kennen uw kinderen zelf beter de weg en kunnen zij ook gewoon zelfstandig naar de zeilschool komen en één van onze instructeurs opzoeken.

Omdat wij onze slaapaccommodatie huren, huren wij altijd voor het aantal dat ook daadwerkelijk een slaapkamp heeft geboekt. Echter, we zullen altijd kijken wat de mogelijkheden zijn om uw kind nog mee te kunnen nemen in de interne kampen.

Veiligheid staat bij ons voorop, en daarom is een zwemdiploma verplicht voor deelname aan onze zeilactiviteiten. We hechten veel waarde aan een zorgeloze en plezierige ervaring voor iedereen. Een zwemdiploma vormt niet alleen een belangrijke basis voor persoonlijke veiligheid, maar het draagt ook bij aan het vertrouwen en de gemoedsrust van alle deelnemers. Het stelt ons in staat om een prettige en ontspannen sfeer te creëren, waarin iedereen volop van het zeilen kan genieten.

Laat me je geruststellen: nee, het is absoluut geen probleem dat je nog nooit hebt gezeild. Onze programma’s zijn juist ontworpen om toegankelijk te zijn voor alle niveaus, inclusief beginners.

We verwelkomen enthousiaste deelnemers van diverse ervaringsniveaus, en ons ervaren instructeursteam staat klaar om je stap voor stap te begeleiden. Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of voor het eerst het avontuur aangaat, ons doel is om een positieve en leerzame ervaring te bieden voor iedereen. Mocht je specifieke vragen hebben over het programma of je voorbereiding, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bij de samenstelling van de groepjes vinden we het belangrijk dat iedere deelnemer zich comfortabel en op zijn gemak voelt. We nemen zeker het zeilniveau van deelnemers in overweging en streven ernaar groepen te vormen waarin iedereen een vergelijkbaar niveau heeft. Bij onze zeilkampen houden we rekening met zowel zeilniveau als sociale voorkeuren. Vrienden en vriendinnen kunnen samen in een groep worden ingedeeld voor een gedeelde ervaring. Kinderen die alleen komen, worden zorgvuldig geplaatst met anderen in dezelfde situatie.

Bij “Zeilschool Wavie” verwelkomen we graag kinderen die extra zorg of aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege ADHD, autisme, astma of bepaalde allergieën. We willen u vriendelijk vragen dit aan te geven bij de boeking en bij de inschrijving voor de zomerweek, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we bij onze zeilkampen streven naar gelijke aandacht voor alle kinderen. Kinderen die zeer specifieke individuele aandacht, zorg of begeleiding nodig hebben, kunnen mogelijk uitdagingen ondervinden om volledig mee te draaien. We staan echter altijd open voor voorafgaand overleg, waarin we samen kunnen bespreken wat mogelijk en nodig is voor een optimale ervaring. Neem gerust contact op met de eigenaar via telefoon of e-mail om uw vragen te bespreken.

Het kan soms lastig zijn om te bepalen in welke leeftijdsgroep je het beste past, vooral bij de schakelleeftijden 12, 14, en 16 jaar. Om je te helpen bij deze keuze, zijn hier een paar overwegingen:
Kijk naar de leeftijd van je eigen vriendjes/vriendinnetjes die je kent van thuis.
Heb je een klas overgeslagen of ben je blijven zitten? En passen jouw interesses en behoeftes hierdoor misschien ook meer bij de ene of andere groep ipv bij je leeftijd?
Bedenk of er een specifieke bootsoort is in een bepaalde leeftijdsgroep waar je graag mee zou willen zeilen.
Wat goed is om te weten is dat we vaak zien dat de meeste 12-jarigen kiezen voor de 12-14 leeftijdsgroep, terwijl de meeste 14-jarigen overstappen naar de 14-16 leeftijdsgroep. De 12-14 groep is in de praktijk meer een 12-13 groep.
Als je nog naar groep 8 gaat, van spelenderwijs leren houdt en wat meer slaap nodig hebt, adviseren we de 10-12 leeftijdsgroep.
Voor 14-jarigen geldt dat veel meiden vaak de overstap maken naar 14-16, terwijl jongens vaak nog liever meedoen met 12-14. De 14-16 groep biedt meer vrijheid, disco’s, en chilltijd, terwijl bij 12-14 meer spellen worden georganiseerd.
Voor de 16-jarigen zijn er twee keuzes: 14-16 en 16-18. De laatste groep heeft een meer serieuze insteek, ideaal voor deelnemers die hard willen zeilen en bijvoorbeeld hun laatste diploma willen behalen voordat ze instructeur worden. Natuurlijk is er nog steeds ruimte voor plezier en feestjes in deze groep!

Zeilkampen met slapen

Als deelnemer aan de zeilkampen met overnachting krijg je een extra dagdeel zeilen cadeau! Je arriveert op zondag om 14:00, waar we direct het water opgaan en het zeilkamp beginnen met leuke spellen en veel plezier. De ophaaltijd is hetzelfde als voor kinderen die niet blijven slapen: vrijdagmiddag om 17:00 bij de zeilschool, waar we de week afsluiten met een diplomauitreiking.

BELANGRIJK: Het wegbrengen is bij het huisjespark, zodat je meteen je spullen kunt afzetten. Het ophalen gebeurt bij de zeilschool. Wij zorgen ervoor dat de spullen op vrijdag bij de zeilschool zijn.

Je hoeft je niet echt voor te bereiden, want we geven les aan alle niveaus! Als je zin hebt in wat voorpret, check dan onze YouTube-filmpjes en Instagram. Ook op internet kun je toffe filmpjes vinden over bijvoorbeeld wedstrijdzeilen en knopen leggen. Op onze site staat info over de boten en wat we gaan doen. Kom gewoon met een open mind en zin om te leren en plezier te maken!

Bij de samenstelling van de groepjes vinden we het belangrijk dat iedere deelnemer zich comfortabel en op zijn gemak voelt. We nemen zeker het zeilniveau van deelnemers in overweging en streven ernaar groepen te vormen waarin iedereen een vergelijkbaar niveau heeft. Bij onze zeilkampen houden we rekening met zowel zeilniveau als sociale voorkeuren. Vrienden en vriendinnen kunnen samen in een groep worden ingedeeld voor een gedeelde ervaring. Kinderen die alleen komen, worden zorgvuldig geplaatst met anderen in dezelfde situatie.

Als je dieet- en/of allergiewensen hebt is hoe daarmee om wordt gegaan een belangrijke overweging bij het boeken, en we willen je verzekeren dat we hier veel aandacht aan besteden om de ervaring voor iedere cursist zo plezierig en zorgeloos mogelijk te maken.

Tijdens het boekingsproces bieden we de mogelijkheid om dieet- en allergiewensen door te geven. Op die manier kunnen we ons voorbereiden en zorgen voor aangepaste maaltijden en snacks die voldoen aan de specifieke behoeften van elke cursist. Of het nu gaat om gluten- of lactosevrije opties, vegetarische voorkeuren of andere dieetbeperkingen, we streven ernaar om een gevarieerd en smakelijk menu aan te bieden dat aan ieders wensen voldoet.

Als je nog specifieke vragen hebt over het dieetbeleid of als er bijzondere overwegingen zijn waar we rekening mee moeten houden, staan we altijd open voor communicatie. Ons doel is om een inclusieve en zorgzame omgeving te creëren, waarin elke cursist zich ondersteund voelt.

Voor een comfortabele nachtrust raden we aan om een kussensloop en een slaapzak of dekbed mee te brengen. Verder is het altijd handig om een grote handdoek mee te nemen, vooral als je van plan bent om te gaan zwemmen. Zo ben je helemaal voorbereid op een ontspannen verblijf.

Wat leuk dat je samen met vrienden wilt deelnemen aan onze activiteiten! Bij het boeken kun je zeker je voorkeur voor vrienden in een lesgroep of kamer aangeven. Dit is een belangrijk aspect is voor een plezierige ervaring als je samen met je vrienden boekt en we zullen ons uiterste best doen om aan deze wensen tegemoet te komen.

Bij het indelen van groepen houden we altijd rekening met voorkeuren, zodat vrienden en vriendinnen zoveel mogelijk samen kunnen zijn. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat grote groepen worden opgesplitst. Wees gerust, we streven ernaar om kinderen die elkaar hebben opgegeven, nog steeds bij elkaar te plaatsen. Bovendien is onderling ruilen op locatie mogelijk, zodat iedereen zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Soms kunnen niveaus van opgegeven vrienden verschillen. Als dit het geval is, vragen we begrip voor de mogelijke situatie waarin deelnemers met verschillende niveaus toch samen in een groep worden geplaatst. We moedigen een positieve en ondersteunende sfeer aan, waarin kinderen de kans krijgen om van elkaar te leren, ongeacht het vaardigheidsniveau.

Bij het toewijzen van kamers houden we zeker rekening met vrienden die samen willen slapen, wat bijdraagt aan een gezellige en comfortabele sfeer. Belangrijk is te vermelden dat we, vanwege onze ervaring, soms groepen van meer dan 5 vrienden moeten opsplitsen om een evenwichtige dynamiek te behouden. Grote vriendengroepen kunnen anders een te dominante invloed hebben. Begrip hiervoor is welkom, en we streven ernaar om, ondanks opsplitsingen, een positieve ervaring te bieden.

Het is van belang dat vrienden zich in dezelfde leeftijdsgroep hebben opgegeven, aangezien wij leeftijdsgroepen niet mixen. Heb je verdere vragen of specifieke wensen? Neem gerust contact met ons op.

Veiligheid staat bij ons voorop, en daarom is een zwemdiploma verplicht voor deelname aan onze zeilactiviteiten. We hechten veel waarde aan een zorgeloze en plezierige ervaring voor iedereen. Een zwemdiploma vormt niet alleen een belangrijke basis voor persoonlijke veiligheid, maar het draagt ook bij aan het vertrouwen en de gemoedsrust van alle deelnemers. Het stelt ons in staat om een prettige en ontspannen sfeer te creëren, waarin iedereen volop van het zeilen kan genieten.

Je wil natuurlijk graag weten wat je kind allemaal meemaakt tijdens ons zeilkamp. Goed nieuws! We zorgen ervoor dat thuisblijvers op de hoogte blijven via onze sociale mediakanalen. Op deze manier delen we regelmatig updates, foto’s en leuke momenten, zodat je een glimp kunt opvangen van de avonturen die je kind beleeft.
Volg ons op Instagram en Facebook om de belevenissen van het zeilkamp te volgen. We doen ons best om een levendig beeld te schetsen, zodat je, zelfs op afstand, een beetje deel uitmaakt van de zeilervaring van je kind.

Het is absoluut niet ongebruikelijk dat deelnemers alleen naar ons zeilkamp komen, en veel van hen ervaren dit als een fantastische kans om nieuwe vrienden te maken. Juist omdat veel deelnemers alleen komen, ontstaan er veel nieuwe vriendschappen die allemaal beginnen met de ervaring van een fantastisch zeilkamp als basis. Onze ervaren staf staat altijd klaar om een ondersteunende en vriendelijke sfeer te creëren, zodat iedereen zich snel op zijn gemak voelt.

Als je je nog steeds zorgen maakt of vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We begrijpen dat het spannend kan zijn om alleen te komen, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit een onvergetelijke en positieve ervaring wordt waarbij nieuwe vriendschappen centraal staan.

Laat me je geruststellen: nee, het is absoluut geen probleem dat je nog nooit hebt gezeild. Onze programma’s zijn juist ontworpen om toegankelijk te zijn voor alle niveaus, inclusief beginners.

We verwelkomen enthousiaste deelnemers van diverse ervaringsniveaus, en ons ervaren instructeursteam staat klaar om je stap voor stap te begeleiden. Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of voor het eerst het avontuur aangaat, ons doel is om een positieve en leerzame ervaring te bieden voor iedereen. Mocht je specifieke vragen hebben over het programma of je voorbereiding, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bij “Zeilschool Wavie” verwelkomen we graag kinderen die extra zorg of aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege ADHD, autisme, astma of bepaalde allergieën. We willen u vriendelijk vragen dit aan te geven bij de boeking en bij de inschrijving voor de zomerweek, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we bij onze zeilkampen streven naar gelijke aandacht voor alle kinderen. Kinderen die zeer specifieke individuele aandacht, zorg of begeleiding nodig hebben, kunnen mogelijk uitdagingen ondervinden om volledig mee te draaien. We staan echter altijd open voor voorafgaand overleg, waarin we samen kunnen bespreken wat mogelijk en nodig is voor een optimale ervaring. Neem gerust contact op met de eigenaar via telefoon of e-mail om uw vragen te bespreken.

Ja, zeker! Tijdens het beluurtje tussen 17:00-18:00 kun je met je kind bellen. Als ze niet beschikbaar zijn, plannen we een ander tijdstip in. Onthoud wel dat ‘geen bericht goed bericht’ is. Hoewel het fijn is om te bellen, kan te veel contact heimwee verergeren. Maak thuis afspraken over het belmoment, bijvoorbeeld halverwege de week. Zo verwacht je kind niet dagelijks een telefoontje.

Bij onze zeilkampen zorgen we ervoor dat jongens en meisjes gescheiden slapen. Dit is een belangrijk aspect voor deelnemers en ouders, en we willen een omgeving creëren waarin iedereen zich comfortabel en op zijn gemak voelt.

Bij onze zeilkampen hechten we veel waarde aan een veilige en plezierige omgeving voor iedereen. Om dit te waarborgen, hebben we een aantal huisregels opgesteld die we vragen dat alle deelnemers respecteren. Deze regels zijn ontworpen om zowel de veiligheid als het welzijn van iedereen te garanderen, en we zien het als een gedeelde verantwoordelijkheid om hieraan bij te dragen.

Je kunt een gedetailleerde lijst van onze huisregels vinden op onze speciale pagina [link naar de betreffende pagina]. We raden je aan deze regels voorafgaand aan het zeilkamp door te nemen, zodat je goed op de hoogte bent van wat er wordt verwacht. Onze ervaring leert dat een duidelijk begrip van de huisregels bijdraagt aan een soepel verloop van het programma en een positieve groepsdynamiek.

Mocht je nog specifieke vragen hebben over bepaalde regels of als er iets onduidelijk is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We willen graag dat iedereen een geweldige tijd heeft, en het naleven van de huisregels speelt daar een cruciale rol in.

Het kan soms lastig zijn om te bepalen in welke leeftijdsgroep je het beste past, vooral bij de schakelleeftijden 12, 14, en 16 jaar. Om je te helpen bij deze keuze, zijn hier een paar overwegingen:
Kijk naar de leeftijd van je eigen vriendjes/vriendinnetjes die je kent van thuis.
Heb je een klas overgeslagen of ben je blijven zitten? En passen jouw interesses en behoeftes hierdoor misschien ook meer bij de ene of andere groep ipv bij je leeftijd?
Bedenk of er een specifieke bootsoort is in een bepaalde leeftijdsgroep waar je graag mee zou willen zeilen.
Wat goed is om te weten is dat we vaak zien dat de meeste 12-jarigen kiezen voor de 12-14 leeftijdsgroep, terwijl de meeste 14-jarigen overstappen naar de 14-16 leeftijdsgroep. De 12-14 groep is in de praktijk meer een 12-13 groep.
Als je nog naar groep 8 gaat, van spelenderwijs leren houdt en wat meer slaap nodig hebt, adviseren we de 10-12 leeftijdsgroep.
Voor 14-jarigen geldt dat veel meiden vaak de overstap maken naar 14-16, terwijl jongens vaak nog liever meedoen met 12-14. De 14-16 groep biedt meer vrijheid, disco’s, en chilltijd, terwijl bij 12-14 meer spellen worden georganiseerd.
Voor de 16-jarigen zijn er twee keuzes: 14-16 en 16-18. De laatste groep heeft een meer serieuze insteek, ideaal voor deelnemers die hard willen zeilen en bijvoorbeeld hun laatste diploma willen behalen voordat ze instructeur worden. Natuurlijk is er nog steeds ruimte voor plezier en feestjes in deze groep!

Food & Beverage

Absoluut, als je allergisch bent is het belangrijk dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan. Ons ervaren team is goed bekend met diverse dieetrestricties, waaronder glutenvrij voor mensen met coeliakie, lactosevrij, notenvrij, sesamvrij, sojavrij, pinda-allergie, en andere veelvoorkomende voedselallergieën. Bij het boeken heb je een specifieke ruimte om deze informatie duidelijk aan te geven. Aarzel niet om bij het boeken een toelichting te geven, en mocht je later nog vragen of aanvullingen hebben, neem gerust telefonisch contact met ons op. We staan klaar om ervoor te zorgen dat jouw kind een veilige en plezierige culinaire ervaring heeft op ons kamp.

Zeker! Het is voor ons heel belangrijk dat elk kind volgens hun eigen dieet lekker en voldoende voedzaam kan eten. We zorgen ervoor dat er voor elk eetmoment voldoende alternatieven zijn, zodat iedereen lekker en veilig kan genieten. Ons ervaren team heeft ruime ervaring in het bereiden van diverse diëten, waaronder veganistisch, vegetarisch, halal, of koosjer voedsel. Je kunt erop vertrouwen dat we alle maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat jouw kind een heerlijke en aangepaste culinaire ervaring heeft op ons kamp.

Onze visie op eten is gebaseerd op het bieden van gezonde, lekkere, gevarieerde en dagverse maaltijden. Elke dag wordt al het eten met zorg en aandacht bereid, met altijd een smakelijk alternatief voor dieet- of allergiewensen. Het is voor ons van groot belang dat iedereen veilig en verantwoord kan genieten van lekker eten. We hechten veel waarde aan de eetmomenten, die dienen als een rustig en ontspannen moment om met elkaar te kletsen en te genieten van lekker eten.Gedurende de dag zorgen we voor voldoende te eten, met extra’s bij het ontbijt en de lunch, vers fruit dat altijd beschikbaar is en heerlijke snacks voor tijdens het zeilen maar ook op de kant. Het diner is altijd uitgebreid, gezond en voedzaam al kunnen we een kindervakantie natuurlijk niet afsluiten zonder friet en hamburgers op de laatste avond!

Wavieclub

Om ervoor te zorgen dat we een geweldige tijd op het water hebben, vragen we je om ‘s ochtends om 09:45 aanwezig te zijn zodat je nog tijd hebt om om te kleden. We gaan dan om 10:00 het water op en genieten van een ochtend zeilen tot 13:00.

In de middag beginnen we om 14:30, dus het zou fijn zijn als je om 14:15 aanwezig kunt zijn om je klaar te maken om het water op te gaan. De middagles duurt tot 17:30.

Als je verhinderd bent, stuur dan een e-mail met de reden van je afmelding. Soms is het simpelweg niet mogelijk om aanwezig te zijn, bijvoorbeeld als je ziek bent. Voor het inhalen van gemiste lessen, bieden we de mogelijkheid om op een andere dag twee dagdelen te komen zeilen. De beschikbare data hiervoor vind je op onze website. Zo kun je de gemiste tijd inhalen en toch volop genieten van het zeilen.

Als je verdere vragen hebt of hulp nodig hebt bij het plannen van inhaalsessies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bij de samenstelling van de groepjes vinden we het belangrijk dat iedere deelnemer zich comfortabel en op zijn gemak voelt. We nemen zeker het zeilniveau van deelnemers in overweging en streven ernaar groepen te vormen waarin iedereen een vergelijkbaar niveau heeft. Bij onze zeilkampen houden we rekening met zowel zeilniveau als sociale voorkeuren. Vrienden en vriendinnen kunnen samen in een groep worden ingedeeld voor een gedeelde ervaring. Kinderen die alleen komen, worden zorgvuldig geplaatst met anderen in dezelfde situatie.

Wat leuk dat je samen met vrienden wilt deelnemen aan onze activiteiten! Bij het boeken kun je zeker je voorkeur voor vrienden in een lesgroep of kamer aangeven. Dit is een belangrijk aspect is voor een plezierige ervaring als je samen met je vrienden boekt en we zullen ons uiterste best doen om aan deze wensen tegemoet te komen.


Bij het indelen van groepen houden we altijd rekening met voorkeuren, zodat vrienden en vriendinnen zoveel mogelijk samen kunnen zijn. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat grote groepen worden opgesplitst. Wees gerust, we streven ernaar om kinderen die elkaar hebben opgegeven, nog steeds bij elkaar te plaatsen. Bovendien is onderling ruilen op locatie mogelijk, zodat iedereen zich zo comfortabel mogelijk voelt.


Soms kunnen niveaus van opgegeven vrienden verschillen. Als dit het geval is, vragen we begrip voor de mogelijke situatie waarin deelnemers met verschillende niveaus toch samen in een groep worden geplaatst. We moedigen een positieve en ondersteunende sfeer aan, waarin kinderen de kans krijgen om van elkaar te leren, ongeacht het vaardigheidsniveau.

Veiligheid staat bij ons voorop, en daarom is een zwemdiploma verplicht voor deelname aan onze zeilactiviteiten. We hechten veel waarde aan een zorgeloze en plezierige ervaring voor iedereen. Een zwemdiploma vormt niet alleen een belangrijke basis voor persoonlijke veiligheid, maar het draagt ook bij aan het vertrouwen en de gemoedsrust van alle deelnemers. Het stelt ons in staat om een prettige en ontspannen sfeer te creëren, waarin iedereen volop van het zeilen kan genieten.

We raden je aan om elke dag een rugzak mee te nemen met de volgende spullen: een lunchpakket, zonnebrand, zonnebril, pet, een set droge kleding, zwemkleding, zwemhanddoek en regenkleding.

Laat me je geruststellen: nee, het is absoluut geen probleem dat je nog nooit hebt gezeild. Onze programma’s zijn juist ontworpen om toegankelijk te zijn voor alle niveaus, inclusief beginners.

We verwelkomen enthousiaste deelnemers van diverse ervaringsniveaus, en ons ervaren instructeursteam staat klaar om je stap voor stap te begeleiden. Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of voor het eerst het avontuur aangaat, ons doel is om een positieve en leerzame ervaring te bieden voor iedereen. Mocht je specifieke vragen hebben over het programma of je voorbereiding, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Het weer heeft een grote invloed op het zeilen, en we willen benadrukken dat de lessen doorgaan, zelfs als er weinig of geen wind staat. In dergelijke situaties gaan we aan de slag met andere belangrijke vaardigheden, zoals pompen, omslaan, en reddingsmanoeuvres. We geloven namelijk dat zeilen in diverse weersomstandigheden een waardevol aspect van het leerproces vormt.

Regen en wind op zichzelf zijn geen reden voor annulering. We willen juist dat deelnemers ervaring opdoen in verschillende omstandigheden. Echter, in het geval van onweer of storm (wind boven 6 beaufort), annuleren we de zeilles uit veiligheidsoverwegingen er zal dan ook geen alternatief programma plaatsvinden.

In geval van slecht weer plannen naast de reguliere lessen alternatieve activiteiten in, variërend van aangepaste programma’s tot leerzame sessies aan wal. Zo zorgen we ervoor dat elke lesdag waardevol blijft, zelfs als de weergoden ons een beetje uitdagen. Als je twijfels hebt over het doorgaan van een les op basis van het weer, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Accommodatie & Overnachten

We slapen in vakantiehuisjes van vakantiepark de Koornmolen, dit ligt zo’n 10 minuten lopen bij de zeilschool vandaan. We lopen elke ochtend gezamenlijk naar de zeilschool en aan het einde van de middag lopen we weer samen terug.
Onze vakantiehuisjes bieden comfortabele twee- en vierpersoonskamers met een eigen badkamer en toilet. Je wordt ingedeeld met kinderen uit je eigen leeftijdsgroep, waardoor je kunt genieten van een gezellige sfeer. Ervaar een geweldig zeilkamp in een accommodatie die niet alleen perfect is afgestemd op jouw behoeften, maar ook beschikt over een grote tuin waarin je naar hartenlust kunt spelen en ontspannen. Een ideale plek voor plezierige momenten en onvergetelijke ervaringen tijdens je zeilkamp.

In de middag beginnen we om 14:30, dus het zou fijn zijn als je om 14:15 aanwezig kunt zijn om je klaar te maken om het water op te gaan. De middagles duurt tot 17:30.

Bij het boeken van je verblijf kun je gerust je voorkeuren voor de slaapkamer en de gewenste grootte aangeven. Goed om te weten is dat we bij Wavie alleen gebruikmaken van twee- en vierpersoons slaapkamers, waardoor je altijd de privacy hebt van een kleinere groep en niet in een grote slaapzaal ligt.

Als je verdere vragen hebt of hulp nodig hebt bij het plannen van inhaalsessies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bij het boeken kun je aangeven met welke vriendjes of vriendinnetjes je op een kamer wil slapen. Het is wel belangrijk om te weten dat je met maximaal 4 mensen op een kamer kunt slapen en dat we de kamers indelen op leeftijdsgroep, het is dus wel zaak dat jullie je in dezelfde leeftijdsgroep hebben opgegeven.

Ja er is in de huisjes wifi waar je kosteloos gebruik van kunt maken.

We hebben speciale kamercoaches, stafleden die voor het slapengaan langskomen op de kamers. Ze zijn vertrouwenspersonen voor de cursisten, bespreken de dag, vragen naar feedback, en zorgen voor een prettige sfeer. Bij oudere kinderen omvat dit o.a. prullenbakzak vervangen en een opruimronde. Bij jongere kids zorgen kamercoaches dat kleding netjes wordt opgeruimd, haren gekamd, tanden gepoetst, en een rustige sfeer voor een goede nachtrust. Jouw kinderen zijn in goede handen!

Absoluut, we vinden het belangrijk dat er toezicht is tijdens de nacht. Bij ons zeilkamp is er altijd een toegewijd staflid aanwezig in of rondom het huisje. Elke avond slaapt er een staflid in het huisje om ervoor te zorgen dat de veiligheid en het welzijn van de deelnemers gewaarborgd zijn. Bovendien hangt er een noodnummer in het huisje waarmee de kinderen direct contact kunnen opnemen met onze stafleden in geval van vragen of zorgen. We staan paraat om een geruststellende en veilige omgeving te bieden voor een onvergetelijke zomerkamp-ervaring.

Zeker! We begrijpen hoe belangrijk een goede nachtrust is voor de kinderen. Daarom hebben we een speciale nachtwacht die altijd aanwezig is. Voor het slapengaan begeleidt een toegewijde “kamercoach,” een ervaren staflid, de kinderen. Zij zorgen ervoor dat tanden worden gepoetst, pyjama’s worden aangetrokken, en er een rustige sfeer heerst, zodat de kinderen ontspannen in slaap kunnen vallen. U kunt erop vertrouwen dat we alle maatregelen nemen om een veilige en rustgevende omgeving te creëren voor een goede nachtrust.

Hygiëne is een prioriteit in onze slaapvertrekken en de rest van de huisjes. Dagelijks, terwijl de kinderen genieten van het zeilen, wordt het hele huisje door ons walteam grondig schoongemaakt. De kamers ondergaan dagelijkse stofzuig- en dweilbeurten, en ramen worden geopend voor frisse lucht. Onze toegewijde kamercoach zorgt elke avond voor het slapengaan samen met de kinderen voor een korte opruimsessie. Hierdoor voorkomen we dat er overal natte en/of vieze spullen rondslingeren of dat handdoeken, zeilspullen en dergelijke nog niet droog zijn voordat ze de volgende dag weer worden gebruikt. U kunt erop vertrouwen dat we een schone en gezonde omgeving handhaven voor een zorgeloos verblijf.

Bij het indelen van de slaapkamers nemen we diverse factoren mee. We hanteren een indeling op basis van leeftijdsgroep en geslacht, om een passende en comfortabele omgeving te waarborgen. Daarnaast houden we rekening met persoonlijke voorkeuren die zijn doorgegeven bij het boeken, zoals vriendjes/vriendinnetjes die graag samen op de kamer willen, andere kinderen die alleen komen en de voorkeur voor een rustige kamer. Ons doel is om een zorgvuldige en op maat gemaakte indeling te creëren, waarin elk kind zich prettig voelt tijdens het zeilkamp.

Onze instructeurs worden met zorg geselecteerd. Ze zijn enthousiaste, sportieve, en zorgzame examenleerlingen of studenten vanaf 16 jaar oud. Velen van hen zijn jarenlang cursist geweest bij onze zeilschool en willen nu hun passie voor het zeilen delen met de volgende generatie.
Om ervoor te zorgen dat onze instructeurs klaar zijn voor deze belangrijke taak, worden ze uitgebreid opgeleid, zowel op het gebied van zeilen als op didactisch vlak. Gedurende het jaar worden ze regelmatig bijgeschoold. Onze zeer ervaren stafleden spelen ook een essentiële rol. Zij begeleiden de instructeurs tijdens de zomerweken vanuit een andere rol en houden toezicht op de lessen en andere activiteiten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de veiligheid, het niveau, en het plezier op onze zeilschool te allen tijde worden gewaarborgd.

Huisregels

Het is (uiteraard) niet toegestaan voor cursisten om alcohol of drugs mee te nemen of te gebruiken. De cursisten krijgen aan het begin van de week de kans om dit in te leveren, doen zij dit niet en worden zij gedurende de week betrapt op het gebruik van drugs of alcohol dan worden zij direct naar huis gestuurd. Hetzelfde geldt voor roken en vapen. Ook energydrank is niet toegestaan. Onze ervaring is dat dit zorgt voor te grote verschillen in de verdeling van de energie van de cursisten, en hen schijn-energie geeft op momenten dat zij eigenlijk moeten slapen. Kinderen krijgen aan het begin van de week de kans om hun energydrank in te leveren, worden zij door de week heen betrapt op het drinken of kopen van energydrank dan wordt de energydrank ingenomen. Zij krijgen dit aan het einde van de week terug.

Wij streven naar een fantastisch zeilweek voor iedereen: zowel cursisten als stafleden en hechten er veel waarde aan dat er op een leuke en respectvolle manier met elkaar, de accommodatie en de spullen wordt omgegaan.
Mocht het helaas toch voorkomen dat een cursist zich echt misdraagt, geven we maximaal één officiële waarschuwing. Dat kan bijvoorbeeld zijn als er sprake is van pesten, vandalisme of ongepast gedrag tegenover onze stafleden. Bij zo’n waarschuwing brengen we ook de ouders op de hoogte.


We gaan er natuurlijk niet lichtzinnig mee om en begrijpen dat een zeilkamp ook een plek is om grenzen te ontdekken. Maar als het gedrag echt overlast veroorzaakt voor anderen, gaan we het gesprek aan.
Als een cursist na de officiële waarschuwing nogmaals over de schreef gaat, bellen we direct de ouders om de cursist op te halen en beëindigen we het zeilkamp voor die cursist.
Ons doel blijft altijd om een fantastische week te bieden voor iedereen, dus laten we er samen voor zorgen dat het een geweldige ervaring wordt!

Wij vinden dat iedereen de leukste week van de zomer bij ons moet hebben en streven ernaar dat het zeilkamp wordt afgesloten als één grote nieuwe vriendengroep waarbij iedereen erbij hoort. Wij zijn dan ook zeer streng als het aankomt op pesten. Mochten wij merken dat er wordt gepest dan krijgt de pester hier eenmalig een officiële waarschuwing over, waarbij ook meteen de ouders worden ingelicht. Als het pesten niet ophoudt dan wordt de pester direct naar huis gestuurd.

Per leeftijdsgroep hanteren we een eigen telefoonbeleid, welke te vinden is op de pagina Telefoonbeleid.

In verband met geluidsoverlast voor cursisten en instructeurs, zowel ‘s nachts als overdag is het niet toegestaan voor de cursisten om zelf geluidsboxen mee te nemen. Op momenten dat er muziek moet worden gedraaid dan zorgen wij zelf voor geluidsinstallaties om dit af te spelen. Het is voor cursisten niet nodig om muziekboxen op hun kamer te hebben.

Zien hoe zo'n zomerweek eruit ziet ?

en wat de zeilbonken per dag (ongeveer) gaan doen? 

zeilkamp-rotterdam

Download de jeugdzeilbrochure!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.