Elk weekend zeilen doe je bij de WavieClub!

Van 6 t/m 18 jaar

8 of 10 lesblokken

Ochtend of middag

CWO diploma

In het weekend

De leukste instructeurs

Of lees hieronder verder over de WavieClub

WavieClub 2022

Na een lange winter is het eindelijk zover: we mogen weer zeilen! Bij Zeilschool Wavie kun je komen zeilen zoals je ook naar voetbal- of hockeytraining gaat. Lekker een ochtend of middag het water op en weer oppakken waar je afgelopen zomer gebleven bent. Of je bent nieuw in het zeilen en komt het bij ons leren op de Rottemeren. 

Hoe werkt het? 
Je geeft je op voor de WavieClub via onderstaand formulier. Daarbij kan je aangeven op welke dag je wil komen varen, en of je in de ochtend of in de middag les wil krijgen. We raden je aan om zo veel mogelijk elke keer op hetzelfde dagdeel te komen lessen. Op die manier heb je een vast groepje van medecursisten met wie je samen naar het volgende diploma kan werken!

Op het moment dat je zeilles hebt kom je bij ons aan met je sporttas met droge kleding en spullen die je nodig hebt. Als je in de Laser Bahia of de Laser Pico gaat varen trek je je wetsuit aan (die kun je ook bij ons huren), wanneer je in de Valk of Optimist gaat varen trek je warme kleding aan en je zwemvest en dan ben je klaar om te gaan! 
Je gaat dan 3 uur het water op met je instructeur en krijgt zeillessen om jou verder te helpen naar je (volgende) CWO-diploma!

CWO-gecertificeerde zeillessen

Zeilles krijgen in het weekend is niet alleen heel gezellig, je kan ook nog eens je CWO-diploma behalen! Je wordt ingedeeld in een groepje met andere kinderen die ook allemaal voor hetzelfde diploma gaan als jij. Zo is de les begrijpelijk en leuk en biedt het voldoende uitdaging. Zo kun je toewerken naar jouw CWO-diploma. De Commissie Watersport Opleidingen is een landelijk en Europees erkend opleidingsinstituut.  Met de online omgeving van de CWO kunnen we goed bijhouden welke vorderingen jij al allemaal op niveau kan voor jouw diploma. Dat is heel handig, want als je dan eens een zeilles bij een andere CWO-zeilschool wil doen, kunnen zij precies zien waar je gebleven bent.

Per niveau verschilt het in de moeilijkheidsgraad van de oefeningen en de mate van zelfstandig uitvoeren van een manoeuvre. Hoe hoger het diploma hoe zelfstandiger je kan varen. 

De leukste sportclub van de omgeving Rotterdam

Wij willen graag iedereen enthousiast maken voor de zeilsport en hopen het zeilen met de WavieClub toegankelijk voor je te maken. Hoe leuk dat je naast je hockeytraining of tenniswedstrijd ook gewoon naar de WavieClub kan om lekker te sporten? Zo zie je maar dat je niet meteen een hele week hoeft te komen zeilen, maar ook lekker in het weekend een paar uur het water op kan. 

Zeilles in een laser bahia voor jongeren van 13 tot 18 jaar

Data voorjaar 2022

Zondag 10 april
Zondag 24 april
Zondag 1 mei
Zondag 8 mei
Zondag 15 mei
Zondag 22 mei
Zondag 12 juni
Zondag 19 juni
Zondag 26 juni
Zondag 3 juli

 

Kom zeilen in de ochtend of middag!
  • Ochtend: 10.00 -13:00u
  • Middag: 14.00-17.00u

In welke boot ga je varen?

Natuurlijk wil je een boot die bij jou past. Je maakt deze keuze op basis van je leeftijd zeilervaring en je persoonlijke keuze.

De optimist is een boot voor kinderen van 7 tot 11 jaar die gebruikt wordt tijdens het zeilkamp 2020
Optimist 6- 12 jaar
De laser pico is een gave boot voor kinderen van 11 tot 15 jaar die gebruikt wordt bij het zeilkamp 2020
Laser Pico 12 - 14 jaar
De laser bahia is een zeilboot voor jongeren van 11 tot 18 jaar tijdens het zeilkamp 2020
Laser Bahia 14 - 18 jaar
De valk is een boot die veel gebruikt wordt bij het zeilkamp 2020 van Wavie zeilschool
Polyvalk 6- 18 jaar

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.