Zeilcursus

 • Connector.

  Niet goed, geld terug garantie

 • Connector.

  Flexibel, plan zelf je eigen lessen in

 • Connector.

  Lessen van 3,5 uur

 • Connector.

  Doelgericht en met diploma

 

 

Wil je zeilen echt onder de knie krijgen?

Kies dan voor een zeilcursus, bij Zeilschool Wavie kun je zelf bepalen hoe en wanneer je de zeilcursus wilt volgen. Zo is het mogelijk om een flexibele cursus in groepsverband of privé te volgen.
Plezier, leren, flexibiliteit en veiligheid staan bij ons voorop. Zeilschool Wavie geeft les in een Polyvalk. Dit is een perfecte lesboot (ook wel hufterproof) van 6,5 meter waar je met maximaal 4 personen + instructeur les in krijgt.

Wat dacht je ervan om na je werk in de avonduren toch nog even te ontspannen en te genieten op het water? Of natuurlijk op een ander moment. Het is ook mogelijk om een zoon, dochter en/of partner mee te nemen. Ben jij klaar om overstag te gaan?

Lees meer over onze lespakketten

Alles op een rijtje;

Gratis zeilboek bij een cursus
Groepslessen of privé
Inclusief boot + instructeur
Volg je les op woensdag, zaterdag & zondag
Les in een polyvalk (6,5 meter)
Vanaf 49,- per les

Download Digitale Brochure

DE CWO DIPLOMA’S

Onze zeilschool is CWO erkend (meer info over de CWO). Onderstaande zeilcurssussen zijn gericht op jongeren (10+) en volwassenen. Klik op een diploma voor meer informatie over het aantal lessen en wat het diploma inhoud. Kom je bij ons langs en bevalt de eerste les niet? Dan krijg je gewoon je geld terug. De lessen volg je privé of in een groep.

Gemiddeld 5 tot 10 lessen voor CWO 1 diploma

Als je nog nooit gezeild hebt dan begin je met deze zeilcursus. Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van het zeilen te beheersen. Door veel zelf te doen leer je de volgende punten; de zeilen hijsen en strijken, sturen, bedienen van de zeilen, overstag gaan, gijpen, knopen en de nodige theorie over veiligheid en vaarregels. Iedereen leert op zijn eigen tempo. Gemiddeld haalt iemand tussen de 5 a 10 lessen zijn eerste CWO 1 diploma.

Kies hier het aantal lessen en bekijk de prijs

Gemiddeld 10 tot 15 lessen voor je CWO 2 diploma

Het doel van het CWO 2 diploma is om jou klaar te stomen zodat je aan het einde van de zeilcursus beginnend zelfstandig kan zeilen t/m windkracht 4. Alle basishandelingen van CWO 1 komen aan bod en vervolgens leer je onder andere de volgende nieuwe onderdelen: man over boord, reven, loskomen van aan de grond, opkruisen, aankomen hoger wal en lager wal. Iedereen leert op zijn eigen tempo, het is goed mogelijk om na 10 tot 15 lessen je diploma ‘niveau 2’ te behalen.

Kies hier het aantal lessen en bekijk de prijs

Gemiddeld 15 tot 25 lessen voor je CWO 3 diploma

Het doel van je CWO 3 diploma is om jou klaar te stomen zodat je aan het einde zelfstandig kan zeilen t/m windkracht 6. Het is een uitbreiding van je CWO 2 met oefeningen zoals: Lagerwal wegvaren een aankomen, ankeren en extra theorie. Iedereen leert op zijn eigen tempo, het is goed mogelijk om na 15 tot 25 lessen je CWO 3 diploma te behalen.

Kies hier het aantal lessen en bekijk de prijs

Bekijk Prijzen & Boek

IN HET WEEKEND OF DOORDEWEEKS

Voor en najaar (april, mei, juni, september en oktober) : woensdag, zaterdag & zondag
Zomerperiode (juli en augustus) : maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag & zondag

Een dagdeel zeilles duurt 3,5 uur:
Ochtendles: 9.30 – 13.00
Middagles: 14.00 – 17.30
Avondles: 18.00 – 21.30 (Vanaf 1 mei t/m 1 september)


VEEL GESTELDE VRAGEN

Lees hier antwoorden over tijden, kleding, betaling en hoeveel lessen je nodig hebt om het zeilen onder de knie te krijgen.

Zwemmen er krokodillen in de Rotte?

Nee, maar klik voor alle (ook serieuze ; ) vragen op onderstaande knop. Of download voor meer informatie hiernaast de brochure >

Veel gestelde vragen


Zeilcursus boeken


Wat gebeurt er als ik reserveer?

Dan kom je in jouw online agenda voor zeillessen. Hier plan je eenvoudig je data. Een groot deel van jouw gewenste data staat erin en deze wordt wekelijks bijgewerkt.

Daarnaast krijg je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt voor de zeillessen.

Betaal ik direct?

Dat kan maar hoeft niet! We willen alleen graag dat je betaald hebt voordat je eerste les begint. Na het boeken kom je in een online omgeving waar je o.a. met Ideal kunt betalen.

Prijzen zijn inclusief:

 • Instructiemateriaal
 • Zwemvest
 • CWO erkende instructeur
 • CWO diploma of vorderingsstaat na afloop

Vragen over reserveren?

Je mag ons altijd bellen op:

06 13 777 345

Of stuur een e-mail naar: info@wavie.nl

 

Start hier je zeilcarrière

Je gegevens zijn altijd veilig

 

Wavie is gelegen op de mooiste locatie in Zuid-Holland en vlakbij

Woon je in Den Haag en wil je leren zeilen? Wavie geeft zeilcursussen en zeilles op de Rottemeren, één van de mooiste watergebieden van Zuid-Holland. Bekijk hieronder hoe je vanuit Den Haag bij de locatie van Wavie terechtkomt:

Km afstand vanuit Den Haag: 22 kilometer
Reistijd auto vanuit Den Haag: 25 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Den Haag: 70 minuten

Tip: Wavie geeft ook zeilles voor jongeren en kinderen. Daarnaast kun je een gaaf en actief groepsuitje organiseren. Denk aan wedstrijdzeilen en kanosudoku. Fun factor gegarandeerd!

Woon je in Pijnacker en wil je leren zeilen? Wavie geeft zeilcursussen en zeilles op de Rottemeren, één van de mooiste watergebieden van Zuid-Holland. Bekijk hieronder hoe je vanuit Pijnacker bij de locatie van Wavie terechtkomt:

Km afstand vanuit Pijnacker: 11 kilometer
Reistijd auto vanuit Pijnacker: 17 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Pijnacker: 40 minuten

Tip: Wavie geeft ook zeilles voor jongeren en kinderen. Daarnaast kun je een gaaf en actief groepsuitje organiseren. Denk aan wedstrijdzeilen en kanosudoku. Fun factor gegarandeerd!

Woon je in Dordrecht en wil je leren zeilen? Wavie geeft zeilcursussen en zeilles op de Rottemeren, één van de mooiste watergebieden van Zuid-Holland. Bekijk hieronder hoe je vanuit Dordrecht bij de locatie van Wavie terechtkomt:

Km afstand vanuit Dordrecht: 39 kilometer
Reistijd auto vanuit Dordrecht: 40 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Dordrecht: 72 minuten

Tip: Wavie geeft ook zeilles voor jongeren en kinderen. Daarnaast kun je een gaaf en actief groepsuitje organiseren. Denk aan wedstrijdzeilen en kanosudoku. Fun factor gegarandeerd!