Weet je nog niet of zeilen
wat voor je is?

Kom er achter tijdens een gratis proefles!

Van 7 t/m 17 jaar

Gratis!

Ochtend of middag

In het weekend

Of lees hieronder verder over de proefles bij de WavieClub

Proef zeilles 2021

Tijdens de proefles zijn we elk weekend, in de ochtend en middag op het water te vinden. We geven dan proefles aan cursisten van 7 tot 17 jaar. Lekker een dagdeel zeilen waarbij je ook nog eens een CWO erkend diploma kan halen! We zien zeilen als een sport waar je naar toe gaat met je sporttas en verder niets nodig hebt.

Maar als je nog niet eerder hebt gezeild snappen we dat het lastig is om te weten hoe ontzettend leuk het wel niet is. Vandaar dat je nu gratis een proefles kan doen bij ons op de zeilschool.

Als vriendinnen aan mij vragen welke sport doe ik, zeg ik: ik zit op zeilen! – Coco, 13 jaar

Data

  • zo 2 mei 2021
  • zo 9 mei 2021
  • do 13 mei 2021 (hemelvaart)
  • vr 14 mei 2021 (hemelvaartsweekend)
  • zo 23 mei 2021 (1e pinksterdag)
  • ma 24 mei 2021 (2e pinksterdag)
Tijden
  • Ochtend: 10.00 -13:00u
  • Middag: 14.00-17.00u
Prijs
  • Proefles Gratis,-

Wat ga je leren tijdens het zeilen?

Als je de proefles hebt gehad kun je bij de WavieClub of naar de zomervakantie komen. Tijdens de zomervakantie hebben wij een hele gave zeilweek en kun je zelfs vanaf 12 jaar blijven slapen.

Je krijgt dan les op jouw eigen niveau. Wat je leert hangt af van welk diploma je al hebt. Je werkt natuurlijk hard voor het volgende diploma en als je deze gehaald hebt. Krijg je een heus serieus CWO diploma die je met trots boven je bed kan hangen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina CWO diploma’s > 

Per niveau verschilt het in de moeilijkheidsgraad van de oefeningen en de mate van zelfstandig uitvoeren van een manoeuvre. Hoe hoger het diploma hoe zelfstandiger je kan varen. WavieClub kun je de volgende zeilskills leren: De boot optuigen, de zeilen hijsen, aankomen aan hoger en lager wal. De boot besturen door middel van het roer of de zeilen, man over boord manoeuvre. Wedstrijdzeilen en nog veel meer.

Bij wie zit je in de groep?

Los van zeilen vinden we het vooral belangrijk dat iedereen het gewoon naar zijn zin heeft, je hebt weekend toch? Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen in een groepje zit waarbij jij past, niet alleen qua zeilvaardigheid maar ook qua leeftijd en interesses. We doen veel moeite om onze groepjes samen te stellen, dus geef ook vooral aan wat je wensen hier in zijn tijdens het boeken. 

Wie zijn je instructeurs?

Onze instructeurs zijn allemaal gecertificeerd volgens het officiële internationale CWO keurmerk (de commissie watersport opleidingen).
We merken dat door dit keurmerk je niet alleen veiligere lessituaties creëert maar ook echt betere lessen. Onze instructeurs zijn continue aan het bijleren want ze willen steeds beter worden. Zodat ze weer naar het volgende instructeursdiploma kunnen doorstromen maar ook om de tijd zo fijn mogelijk voor de cursisten te maken. Daarom sturen we aan het einde van de zomer sturen we er een enquete om te te vragen wat jullie van de lessen vonden zodat we het volgende seizoen daarop kunnen verbeteren! Rechts vind je een aantal instructeurs die bij ons lesgeven.

In welke boot ga je varen?

Natuurlijk wil je een boot die bij jou past. Je maakt deze keuze op basis van je leeftijd zeilervaring en je persoonlijke keuze. Dit stemmen we na de aanmelding met jou af.

De optimist is een boot voor kinderen van 7 tot 11 jaar die gebruikt wordt tijdens het zeilkamp 2020
Optimist 7 - 11 jaar
De laser pico is een gave boot voor kinderen van 11 tot 15 jaar die gebruikt wordt bij het zeilkamp 2020
Laser Pico 11 - 15 jaar
De laser bahia is een zeilboot voor jongeren van 11 tot 18 jaar tijdens het zeilkamp 2020
Laser Bahia 13 - 17 jaar
De valk is een boot die veel gebruikt wordt bij het zeilkamp 2020 van Wavie zeilschool
Polyvalk 10 - 17 jaar

Meld je hier aan voor een gratis proefles

Geen kleine lettertjes, we nemen contact op om de proefles in te plannen, als je het leuk vond, boek je daarna een paar lessen!

De proefles data voor 2022 is nog niet bekend, hieronder kun je je aanmelden voor een reminder.

Door ons zeilboekje te lezen leer je alvast de basics. We sturen hem direct op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang gratis zeiltips in je mailbox
Elk weekend zeilen?
Krijg je na deze zomer nog geen genoeg van zeilen? De data van de WavieClub is weer bekend, klik voor meer informatie.