Speciale zomer zeilweek rotterdam juli 2015

wavieActies

Het verslag van de tofste zeilweek rotterdam van de zomervakantie!

Bekijk hierboven de foto’s ^

Dag 1

De eerste speciale zomerweek is begonnen! Piraat George is langs geweest. Hij heeft uitgelegd wat een echte piraat allemaal moet kunnen! Los van het dekschrobben, kielhalen en muiterij plegen moet hij ook kunnen zeilen;

  • Sturen met het roer
  • De zeilen bedienen
  • De boot aanleggen
  • Opkruisen
  • Overstag gaan

En natuurlijk nog veel meer! Als je een echte piraat wordt krijg je de Black Pearl in je bezit. Maar wat dat is krijgen we deze week te horen! Heel de week zijn wij dus druk in de weer om uiteindelijk de Black Pearl te winnen.

Dag 2

De tweede dag van de speciale zomerweek. Vandaag hebben wij zeilsudoku gespeeld. Overal in het water ligt een deel van de puzzel en is het per team de opdracht om zo snel mogelijk alles te verzamelen. Vervolgens kan de puzzel worden opgelost. Het doel van deze opdracht is zo snel mogelijk op een plek in het water komen, leren hoe je moet navigeren en nadenken in spanning! Wij hebben genoten van de zon en toffe kids, fantastisch!

Dag 3

Dag 3 van de speciale zomerzeilweek! Vandaag kregen we een schatkaart, voordat we bij de schat uitkwamen moesten we allerlei opdrachten doen zoals graden- en kaartlezen. Ook deden we spannende wedstrijden in: knopen leggen, (vaar)bomen en lijnwerpen. Als klapper op de vuurpijl was de schat: Tuben van de skiberg! “Super lauw”

Dag 4

Vandaag hebben wij geleerd hoe je een zeilwedstrijd moet zeilen. Dat is nog een hele uitdaging; je moet op een bepaalde tijd starten, de boeien aan de juiste kant houden en natuurlijk als eerste over de finish gaan! Uiteindelijk hebben beide teams één keer gewonnen. morgen is alweer de laatste dag en volgt aan het einde de diploma uitreiking, spannend!

Dag 5

De allerlaatste dag van de zeilweek, er stond niet veel wind dus we hebben goed de theorie kunnen behandelen. Welke boot heeft er nu voorrang en hoe heten alle onderdelen van de boot?  Gelukkig ook wat waterpret gehad want we hebben levend zeeslag gedaan. De jongens liepen vol trots met hun vorderingsstaat naar huis!

Klinkt dit verhaal goed? We hebben in augustus 2015 nog zo’n week kijk hier voor meer informatie!