Opleiding zeilinstructeur

 • Vol met persoonlijke groei

 • Staat super goed op je CV

 • Altijd een nieuwe uitdaging

 • Doelgericht en met diploma

 

 

Zeilinstructeur Opleiding Jeugdzeilen of Kielboot


“Bij Team Wavie krijg je een CWO zeilinstructeuropleiding als basis voor de rest van je leven.”

Iemand leren zeilen is heel wat anders dan zelf leren zeilen. Om goed les te kunnen geven hoor je als instructeur goed opgeleid worden. Als instructeur vergroot je je eigen zeilvaardigheden en groei je ontzettend hard op persoonlijk, didactisch, organisatorisch en sociaal vlak. Dit neem je de rest van je leven mee in de praktijk en het staat ontzettend goed op je CV ; )

Alles op een rijtje;

Een 8 daagse eigenvaardigheidweek
Een didactisch weekend
 Vol met persoonlijke groei
 Een super enthousiast team!

Info aanvragen

De CWO Instructeursopleiding

De opleiding kun je volgen in twee disciplines: Jeugdzeilen en Kielboot. Bij elke discipline wordt je opgeleid in twee thema’s:

Eigenvaardigheid (hoe goed kun je zeilen)

Didactiek/Methodiek (hoe geef je les)


Lees verder
zeilinstructeur worden

Eigenvaardigheidsweek

We stomen je in een week je klaar tot het CWO 4 niveau (het instructeurs niveau). We spreken hier dan ook niet over zeillessen maar over zeiltraining, deze worden verzorgd door de beste instructeurs die al jaren ervaring met zeilen en training geven hebben.

Je krijgt in deze week 8 dagen training waarbij je overdag op het water zit en in de avond theorie les krijgt. Aan het einde van de week krijg je dus een praktijkexamen en theorieexamen. Vraag naar de opleidingskosten.

Didactiek/Methodiek

Naast dat je goed moet kunnen zeilen moet je natuurlijk ook les kunnen geven. Het begin van je pad naar een zelfstandige en ervaren zeilinstructeur, start bij zeilinstructeur niveau 1 (ZI-1) als je onder de 16 jaar bent en als je boven de 16 jaar bent zeilinstructeur niveau 2 (ZI-2). In het “didactisch weekend”, leer je het begin van lesgeven.

Daarnaast leer je hele belangrijke, sociale vaardigheden die je de rest van je leven bij je draagt. Bijvoorbeeld organisatie skills, communicatieve vaardigheden, jezelf presenteren. Vraag meer informatie aan voor de data van dit weekend.

Kosten opleiding

Aangezien je uiteindelijk een heus MBO niveau vier diploma kan halen. (Net als Louis van Gaal). kost de opleiding eenmalig 550,- voor een opleidingsweek, elk jaar een didactischweekend en trainingsweekenden.


zeilinstructeur worden zeilinstructeur worden
 

Team Wavie

Als je onderdeel van Team Wavie bent willen we er alles aan doen om jou persoonlijk te laten groeien. Je krijgt daarom een eigen zeilcoach: dit is een ervaren instructeur die jouw instructeurskills naar een next level tilt(ZI-2 > ZI-3 > ZI-4 > Opleider). Zo streven we naar een hoge persoonlijke groei en hoge kwaliteit lessen.

Ja! Ik wil bij Team Wavie
 

De CWO Zeilinstructeur niveaus en onze verwachtingen

Hieronder nog een keer de niveaus die je als zeilinstructeurs kunt behalen. Elke instructeur bij Zeilschool Wavie streeft er continu naar om een hoger niveau instructie te behalen.

Belangrijke dagen opleiding

– Opleidings/kennismakings weekend
– Trainingsweek Friesland in mei of oktober
– Didactisch weekend

Opleidings / kennismakings weekend

Tijdens ons opleidingsweekend / kennismakingsweekend ga jij Zeilschool Wavie en het team ontdekken. Wij testen in dit weekend je sociale-, lesgeef- en zeilskills. Aan het einde van het weekend heb jij een goed beeld over de zeilschool en weten wij of je een geschikte zeilinstructeur bent of gaat worden. Maak je niet te druk en laat vooral zien dat je ervoor wilt gaan, dan komt de rest vanzelf ; )

Trainingen en begeleiding

Om jou zo goed mogelijk op te leiden vraagt dit veel persoonlijke begeleiding en training. Wij rekenen voor deze begeleiding en training geen kosten, maar verwachten dat je iedere training die je van ons krijgt er eentje teruggeeft in de vorm van zelfstandig lesgeven. Op deze manier maken wij het voor iedereen laagdrempelig om het maximale uit zichzelf te halen.


Meld je aan voor de Instructeuropleiding!

Laat een berichtje achter, dan nemen wij contact op! Dan geven we wat meer informatie en kun je altijd nog beslissen of je deze uitdaging aan wilt gaan.

zeilinstructeur worden

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Daar zit wat in:

 • Eigenvaardigheidsweek

  + eten, drinken en slapen

 • Didactischweekend

  + eten, drinken & slapen

 • Instructeursdiploma

  Mits je deze behaalt hebt; )

 • Onderdeel Team Wavie

  Je krijgt een baan als zeilinstructeur & wordt lid van een tof enthousiast team.

 • Vergoeding

  Als dank voor je inzet ontvang je per zeilles of zeilweek een vergoeding